Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Gatan


Britt Malm blir påkörd av en bil på en Stockholmsgata och förs till sjukhus. Hon är illa skadad och måste opereras. Medan narkosen börjar verka ser hon hallucinatoriska bilder. Dessa övergår i en återblick på det som hänt innan olyckan.


Originaltitel Gatan
Alternativ titel The Street
Regissör Gösta Werner
Manus Mårten Edlund
Genre Drama, 40-tal
Skådespelare Maj-Britt Nilsson, Peter Lindgren, Keve Hjelm, Naemi Briese, Stig Järrel, Åke Fridell, Marianne Löfgren, Per Oscarsson, Göran Gentele, Mimi Pollak, Ragnar Arvedson, Arne Källerud, Julia Cæsar, Wiktor Andersson, Svea Holst, Sif Ruud, Fylgia Zadig
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 56
Filmnummer 33910

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


fisk0
2019-03-30
Håller med de flesta tidigare kommentarerna. Snyggt foto och hyfsat engagerande film. Långt från felfri, men någorlunda osminkad samtidsskildring av 40-talets storstadsliv. Replikerna låter rätt naturliga, den usla engelskan hos vissa av "amerikanerna" till trots. En del scener framstår väl i lite annan dager 2019 än 1949, där man får intrycket av att vi skulle sympatisera med en annan person eller åsikt än vad vi faktiskt gör, andra scener som t.ex. polisrazzian funkade nog bättre på sin tid, då det inte idag är uppenbart vad polisen jagar dem för, men som antagligen var givet för dåtidens publik. Tycker ändå att det går att se en del paralleller till Lilja 4-Ever mer än 50 år senare.
goeran
2018-09-10
Fotot i Gösta Werners melodrama Gatan från 1949 är mycket snyggt och scenografin återskapar på ett trovärdigt sätt Stockholm i slutet av fyrtiotalet; däremot är väl själva storyn (som sägs bygga på verkliga händelser) lite sisådär. Det är trevligt att se många gamla kända svenska skådespelare i de olika rollerna även om de har fått ett mediokert manus att arbeta med; mest tid i filmen har givetvis Maj-Britt Nilsson i huvudrollen som Britt Malm (och jag tycker att hon sköter den uppgiften rätt väl).
KyLLo
2018-09-04
Intressant och otroligt snygg. Baserad på verkliga händelser.
origC-J
2012-09-06
Passar in bra med ett flertal liknande filmer från sent 40-tal och tidigt 50-tal, som vill visa kriminalitet i Sverige, men på ett ganska löjeväckande sätt som andas pilsnerfilm. Hyfsat, inte mer.
yrkeschaufföre
2011-12-02
Helt okej handling med oerhört läckra 40-talsmiljöer.
kennert
2011-11-27
Riktigt bra,faktiskt.
TobiasRydén
2011-11-26
bergman: tja, det var väl helt enkelt några amerikanska sjömän på en båt som kvinnorna tyckte var lämpliga att sälja sex till. Efterspelet var en polisrazzia.
bergman
2008-05-04
den här festen med amerikanarna, och följande efterspel.... kan någon förklara vad det egentligen var för fest?