Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Gangs of New York


Berättelsen utspelar sig från 1846 och avslutas 1863 med de uppror som följde inkallelserna till det amerikanska inbördeskriget. Filmen fokuserar på konflikterna mellan de vita anglosaxiska invånarna och de irländska immigranterna i New York.


Originaltitel Gangs of New York
Regissör Martin Scorsese
Manus Jay Cocks, Steven Zaillian, Kenneth Lonergan
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Cameron Diaz, Leonardo DiCaprio, Liam Neeson, John C Reilly, Daniel Day-Lewis, Jim Broadbent, Gary Lewis, Brendan Gleeson, Henry Thomas, Stephen Graham, Eddie Marsan, Alec McCowen, David Hemmings, Cara Seymour, Lawrence Gilliard Jr, Roger Ashton-Griffiths
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15381
Filmnummer 6593

Recensioner

Skapad 2019-10-30 av niljoh
Gangs of New York är en film som ger en bra inblick i människors levnadsförhållanden under denna tid. Man har lyckats bygga scenerier som exakt replikerar denna tidsanda. Vilket skapar underbara b...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av
Jag ska erkänna: jag ville se Gangs of New York nästan enbart för att den hade cameos av Giovanni Lomardo Radice, Barbara Bouchet och David Hemmings. Det var nästan den enda anledning först. Jag ...   Läs mer »

Skapad 2019-10-26 av billybob
En episk berättelse som utspelar sig från 1846 och avslutas 1863 med de uppror som följde inkallelserna till det amerikanska inbördeskriget. Platsen är New York i de så kallade \"five points\" s...   Läs mer »

Kommentarer


mammene
2023-03-09
Alldeles för lång, det beror väl på om man tycker den är bra förstås. Tyckte inte det, det blev bara ointressant och ingen jag direkt kände sympati för, så en svag tvåa får den.
dudson
2022-08-20
En riktig mastodont film av mästaren Scorsese. Visst det är fan mycket av precis allt. Sen om man nu pallar med den maniske Daniel Day-Lewis karaktär så visst". Leo gör väl en rätt ordinär insats. Tyckte valet av kvinns= Diaz var rätt tänkt! Hon agerar hett i nästan varje scen../ Så har man 167min över så skall man se denna film, åtm" en gång.2+
kalimist
2020-12-13
Femma om inte Cameron Diaz infört ett minus med svag insats
päronanton
2020-07-25
En solklar femma!
V70
2018-12-28
Parodisk.
BarryHero
2018-11-13
Daniel Day-Lewis är enorm i den här filmen och räddar betyget 3 samt filmen i övrigt. Hans karaktär och skådespel är behållningen i den här iflmen som verkligen inte känns som någon Scorsese-film. DiCaprio är sådär och samma sak med Cameron Diaz. Tvivlar på att denna film fått 10 Oscars-nomineringar om någon annan än Scorsese stod för regin med samma slutprodukt. Nog den svagaste Scorsese jag sett men Day-Lewis, set-designen, och kostymerna är värda att se. Även överraskande blodig film.
Starkbröl
2018-03-30
"Allt andas kvalitet" är det någon som har skrivit tidigare och det är väl på pricken: men det som andas kvalitet, genom det fantastiska hantverket, behöver inte innehålla så mycket substans. Första gången jag såg denna film förstod jag inte alls de politiska undertonerna, nu är det svårt att missa dem, filmen är en skildring av makt. Tyvärr är det ganska klumpigt gjort; det känns som att det finns en stark bakomliggande idé som författats bort i manuset. Filmen kunde ha varit magnifik men är nu bara en ovanligt våldsam bagatell på gränsen till tvåan.
Johjt
2018-03-23
Sämst.
Stygga-Vargen
2017-08-03
Suuuuuuuger!
wasteoftime
2017-07-06
När jag tänker på "Gangs of New York" så får jag för mig att det är en bra film. Men icke. Jag tyckte den var dålig första gången jag såg den, och jag tycker fortfarande att den är dålig. Kanske Scorseses sämsta film? Den är onödigt lång, innehåller saker som får mig att undra vad den vill ha sagt, både rent tematiskt och tekniskt/tidstekniskt. Nej, det ska mycket till för att jag ger den här en chans till. Eller så kommer jag väl tro att den är bra, om en sisådär 10år igen. Nä, 1,1 på SH-skalan.
Visa äldre kommentarer »