Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Game Change


Följer John McCain och Sarah Palins valkampanj år 2008 i de amerikanska presidentvalen.


Originaltitel Game Change
Regissör Jay Roach
Manus Danny Strong
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Julianne Moore, Woody Harrelson, Ed Harris, Peter MacNicol, Jamey Sheridan, Sarah Paulson, Ron Livingston, David Barry Gray, Larry Sullivan, Mikal Evans, Colby French, Bruce Altman, Spencer Garrett, Brian Howe, John Rothman, Austin Pendleton
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 579
Filmnummer 96697

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


MaxMackan
2017-09-13
Svag fyra. Stabil trea som film men Moore gör en av de bästa rollprestationerna i sin karriär. Försvinner helt i rollen och jag får då och då påminna mig om att det är hon och inte Palin jag tittar på. Inte sett en så övertygande gestaltning av en faktisk person sen PSH som Capote. Så hon får en stjärna extra till den här filmen.
YouAreNrIchi
2016-12-13
Skådisarna är bättre än filmen, och av någon anledning så tror jag inte att McCain svär sådär mycket.
Gordyal
2016-07-28
Sicken galning hon är, den där Palin (och inte bara hon). Mycket bra skådespel i en intressant och stabil men inte särskilt upphetsande film. (8/15)
Krille80
2015-01-16
Denna TV-film från HBO om McCains/Palins presidentkampanj 2008 har fullständigt överrösts med Emmy- och Golden Globe-statyetter. Jag kan förstå det för det är både en välgjord, välskriven och välspelad film. Ed Harris, Woody Harrelson och speciellt Julianne Moore i rollen som Sarah Palin är väldigt bra. Om man som jag följde valkampanjen 2008 och var livrädd för att den otroligt okunniga och avskyvärda människan Sarah Palin skulle sätta sin fot i Vita Huset så kommer man uppskatta detta. 4-
SalotSar
2014-10-23
Underhållande, medryckande och rätt kul. Ett inte alls illasinnad porträtt av en mycket stilig Palin. Amerikansk politik är kittlande på många vis ;)
snyltare
2014-02-23
Dramat är otroligt, och det är också spännande att tänka tillbaka på hur det var när det begav sig. Naturligt nog finns det inte heller någon bad guy. Det skulle i så fall vara de krav som ställs i politiken - att "gå igenom rutan" kontra att vara kunnig. Jag tyckte verkligen om mrs Palin och tyckte att det var hemskt att se Tina Feys sketcher nu! Intressant hur läget ändras på grund av en bra film. Inte bara Moore utan också Harrelson var fantastiskt bra.
yrkeschaufföre
2013-08-03
Bra och trovärdig. Jag är väldigt imponerad av Julianne Moore, och det var skönt att se Woody i en normal roll.
badpanda1606
2013-03-27
Riktigt bra faktiskt, trots min okunnighet inom ämnet.
mammene
2013-03-12
En intressant skildring om politiskt spel och då desto bättre om man försöker hålla sig så nära sanningen som möjligt. Och vad jag förstår så har man gjort just det här, skönt att det inte har överdramatiserats och att man varken svartmålar eller förskönar. Julianne Moore är suverän i sin roll.
StureStenhög
2013-03-12
En väldigt intressant film som på ett seriöst sätt ger oss en inblick i det politiska spelet under republikanernas valkampanj 2008. Filmen (eller snarare boken den bygger på) tycks vara väl researchad, och när Steve Schmidt själv säger att det här stämmer väldigt bra överens med hur det gick till i verkligheten, så får man nog utgå att den bild som förmedlas på det stora hela är sann (minus några överdrifter kan jag tänka). Palin framställs inte direkt i ett positivt ljus, men det var ju mer eller mindre ofrånkomligt, och hon har bara sig själv att skylla där. Men jag tycker aldrig det känns som att filmens motiv är att svartmåla henne, det intressanta här ligger trots allt inte i Palins inkompetens utan i det faktum att politiken har blivit så taktiskt inriktad att kompetens ofta inte är högsta prioritet. McCain kommer dock undan med äran i behåll, och det förtjänar han att göra. Julianne Moore är fantastiskt bra som Palin, men jag har lite svårt att köpa Ed Harris som McCain. Jag tror nog också att det var väldigt bra att den här filmen producerades för tv, på så vis får den verkliga historien stå i centrum utan överdramatiseringar. Stark trea
Visa äldre kommentarer »