Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Fyra nätter i Paris


Bressons filmatisering av Dostojevkijs "Vita Nätter". Ung man möter ung kvinna just som hon ska kasta sig från en bro i Paris. Filmen är indelad i fyra delar, en för varje natt. Originaltiteln betyder ungefär "en drömmares fyra nätter."


Originaltitel Quatre nuits d'un rêveur
Alternativ titel Four Nights of a Dreamer
Regissör Robert Bresson
Manus Robert Bresson
Genre Romantik, Drama, 70-tal
Skådespelare Isabelle Weingarten, Guillaume des Forêts, Jean-Maurice Monnoyer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 155
Filmnummer 15558

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


MattiasStrand
2015-04-14
Som sagt, svårt att inte jämföra med "Vita nätter" som är en 5:a i min bok. Tyvärr är själva storyn inte dessa filmers starka kort och där "Vita nätter" har den fina personkemin mellan huvudrollsinnehavarna och ett fantastiskt foto har Bressons version inte mycket mer än grundberättelsen att komma med.

2012-11-30
YouTuba Bateau Mouche (from Bresson's "Four Nights Of A Dreamer", 1971)
Mikka
2011-09-08
Det finns partier i filmen jag verkligen gillar, och musiken är bra, men jag hade önskat mer engagemang från skådespelarna. De pratar entonigt och ser uttryckslösa ut.
thefox
2010-12-23
Helt klart en av Bressons "sämre", faktiskt ganska oengagerande.
hairofthedog
2010-03-09
rippen var usel, vilket förstås gör det svårare att rättvist bedöma filmen. men, måste säga att detta är lite svagt för att vara den store B, antagligen den av hans filmer som gjort minst intryck på mig hittills. men jag fick å andra sidan aldrig för mig att betrakta den som något "mer lättsinnigt" och misskattade den kanske därför.
AndreaFurberg
2010-02-28
ser inte någon enorm briljans i det här faktiskt även fast jag letar. helt ok dock. i några sekunder var den ändå riktigt bra och hade sitt moment.
Rune2000
2009-10-10
En intressant kontrast till Viscontis mer dramatiska "Vita nätter". I slutändan gillar jag båda filmerna lika mycket. Båda är långt ifrån regissörernas bästa verk men är helt klart sevärda. Har ännu inte sett "Two Lovers" och därmed inte kan uttala mig om var den står.
Tonti
2009-04-08
En mycket bra film och det känns härligt att Bresson till och med visar små, små tecken på humor. Jag tror att jag skulle välja Vita Nätter av Visconti om jag var tvungen men båda är omistliga.
AudreyHorne
2009-04-07
det glädjer mig att bresson behärskar att skapa bra filmer även med ett lite mer lättsamt kynne, många fina scener men även en dle trams. svag fyra
BobGöran
2009-04-06
Såg den idag och ska se den även på söndag, bara för att möjligheten finns. Betyget sätter jag då, den var i vilket fall mycket, mycket bra. Att cinematekets kopia var 82 min och inte 87 känns irriterande, men vafan
Visa äldre kommentarer »