Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Fyra bröllop och en begravning


Charles är en 32-årig inbiten ungkarl som tycks tillbringa allt större del av sin fritid med att gå på sina vänners bröllop. Ju fler bröllop han går på, desto mer livrädd blir han att själv gifta sig. Hans ungkarlsliv har rymt mängder av charmiga och begåvade flickvänner, men inte en enda har lyckats få honom till altaret. Men så möter han Carrie, den ovanligaste, vackraste och livligaste kvinna han någonsin sett.


Originaltitel Four Weddings and a Funeral
Regissör Mike Newell
Manus Richard Curtis
Genre Drama, Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Hugh Grant, Andie MacDowell, Kristin Scott Thomas, John Hannah, James Fleet, Charlotte Coleman, David Bower, Simon Callow, Anna Chancellor, Timothy Walker, Sara Crowe, David Haig, Sophie Thompson, Corin Redgrave, Randall Paul, Rowan Atkinson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 53764
Filmnummer 21

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2023-07-16
En av de bästa romkoms som finns -- och detta är trots att Andie MacDowells karaktär är riktigt obehaglig på alla sätt man kan tänka sig. Filmen fungerar trots detta, eftersom man sympatiserar med Charles' sökande efter kärlek, och eftersom det är ett sådant fantastiskt manus. Händelserikt in i minsta detalj, med massor av roliga och finurliga smådialoger och finesser, och med flera väldigt starka parallella underströmmar -- till exempel homosexualiteten hos ett par som behandlas subtilt och naturligt, med klimax i kyrkan med dikten av W.H. Auden (själv homosexuell) och de deltagande vännerna till paret. Detta par -- spelat av Simon Callow och John Hannah -- utgör kanske de bästa birollerna, men det är svårt att välja, för alla biroller är sällsynt välskrivna och välspelade med egna, tydligt utmejslade personligheter, och därtill välregisserade in i minsta blick. Kristin Scott Thomas och den tragiskt för tidigt bortgångna Charlotte Coleman är också superba. Den enda som inte är speciellt bra är faktiskt MacDowell, men det spelar inte så stor roll, för filmen handlar egentligen inte om henne till speciellt stor del. Herregud de känner ju inte ens varandra! En visserligen överdriven (det är ju en romkom) men ändå mänsklig och varm film, där en hel del brittiska detaljer i språk och händelser nog missas av många svenskar.
Jonkenstein
2021-12-02
En kul film som går att se flera gånger. Synd bara att Rowan Atkinson inte var med mer än han var.
karlmats
2021-09-07
Ack du ljuva 90-tal, endast du kunde ge världen dessa pärlor. En tid då Richard Curtis fortfarande kunde skriva manus och Hugh Grant kunde vara den bortkomna spjuvern som alla älskade. En tid då Andie MacDowell kom ner från Olympen och besökte mänskligheten då och då. En tid då filmmagi kunde skapas genom helt ovanliga vanliga vänskapsband som man bara låter sig sugas in i. I första hand är väl detta mer en utforskning av Grant och hans kompisar än Grant och hans kärleksliv, men att MacDowell dyker upp som en amerikansk virvelvind skadar ju knappast filmen. Det är mycket här som inte är speciellt realistiskt, men det behöver det ju inte vara heller, det är mysigt från början till slut och det är en värld man gärna tillbringar ett par timmar i, hans kompisgäng känns som en bra blandning av människor och även om den innehåller en del hjärtskärande inslag är det i mångt och mycket en film som är ganska härlig och utan någon stark svärta. Kanske inte riktigt lika bra som Love Actually, men i den här genren står den sig väldigt bra och man ska nog ha ett hjärta av sten för att inte bli glad av det här. En stark 3a.
yrkeschaufföre
2018-08-11
Det känns som evigheter sen jag såg hela den här men det är väl bara så att jag sett dela av den många gånger sen sist, svag, svag nostalgi fyra.
Rai
2022-04-13
Jag bara hatar, hatar, hatar den ytters usla filmen på alla plan!!!!
zeke-bond
2018-01-31
Oerhört charmig historia.
yrkeschaufföre
2017-12-31
Oj, det är visst nästan 10 år sen jag såg den senast, den här gillar jag mycket och brukade se den åtminstone en gång om året.
emilstjernholm
2017-06-23
Såg om denna. Hade en etta utifrån minnesbilder från ungdomen men den var ju hur mysig som helst. Det enda som drar ner är att jag inte står ut med Andie McDowell.
Stygga-Vargen
2016-10-19
Denna film har man ju hört mycket gott om så därför hade jag ganska höga förväntningar när jag såg den. Jag blev bara besviken för den var inte ens i närheten lika bra som jag hade förväntat mig. Den är inte jättedålig men den är inte jättebra heller. Svag 3:a.
Raimo_1985
2016-09-28
Fjärde eller femte titten och det enda jag har att anmärka på denna tokroliga film är väl att det inte är något liv imellan bröllopen. Man får ju inte reda på så mycket om personerna, det gör man inte.
Visa äldre kommentarer »