Fury
En stridserfaren sergeant som går under namnet Wardaddy leder en Sherman-stridsvagn och dess femmansbesättning på ett dödligt uppdrag bakom fiendens linjer. Wardaddy och hans män slåss emot oddsen i sina försök att angripa Nazityskland inifrån.

Originaltitel | Fury |
Regissör | David Ayer |
Manus | David Ayer |
Genre | Drama, Action, Krig, 2010-tal |
Skådespelare | Brad Pitt, Logan Lerman, Shia LaBeouf, Jon Bernthal, Michael Peña, Jason Isaacs, Jim Parrack, Brad William Henke, Kevin Vance, Xavier Samuel, Anamaria Marinca, Alicia von Rittberg, Scott Eastwood, Laurence Spellman, Osi Okerafor |
Andra Världskriget kriget som aldrig tycks ta slut. I alla fall i filmens värld. 70 år efter denna gigantiska konflikt fortsätter dess historier att fascinera. Idag finns närmare 1300 filmer o... Läs mer »
I \"Fury\" tas vi tillbaka till andra världskrigets sista plågsamma år. Tusentals har redan gett sitt liv till kriget och fler kommer att dö innan det är över. Nu återstår det att se vilka som... Läs mer »
Jävlar vad bra! Otroligt välspelat, bra regi, gripande. Förstår inte varför denna inte fått mer uppmärksamhet. Stark fyra.
En av alla som glömts bort att betygsättas. Minns den som en stabil trea.
Enstaka coola scener. Annars fattig film i allmänhet. Orkar inte med Shia LaBeouf, dålig skådespelare (vemsomhelst kan bli skådespelare).
Nja, stark tvåa.
Välspelat och på gränsen till vad jag klarar att se, det är brutalt och rått och rätt meningslöst, som krig tenderar vara. Vad gör det med folk, blir de som här skitjobbiga mot varandra och den som är svagare, samtidigt höll de ihop när det verkligen gällde och visst var det lite hjältegloria över det hela. Här framträdde en mognare Brad Pitt som gör en bra roll, lite mer balanserad än sina mannar.
Hade hoppats på mer, Shia LaBeouf var riktigt bra i sin roll dock.
Välgjord och emellanåt spännande men manuset är verkligen fyllt av klichéer och pajig dialog, trean blir svagare ju längre filmen pågår.
Välspelad och snygg, om än lite för brutal för min smak. Stark trea.
Välgjord och realistisk. En aning för lång och ingen karaktär som man fastnar för.
Uj, här breder de på rikligt med ost på mackan på sina ställen. Vissa delar är absolut bra, men en del andra är ju bara "...". Otroligt förutsägbart och ja, intetsägande. Så intetsägande krig nu kan vara. Den målar upp grisigheten rätt bra, och det är ju till filmens fördel. 0,3 på SH-skalan.