Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Fula, skitiga och elaka


Nattsvart dramakomedi om en fattig familj som trängs i sitt nedgångna hus i en kåkstad utanför Rom. Pappan och familjeöverhuvudet Giacinto har på grund av en olycka fått ut en miljon lire i försäkringspengar, en skatt som han snålt vaktar från resten av familjen, som i sin tur gör allt för att stjäla pengarna. Kampen för överlevnad i den smutsiga misären blandas med rån, sexuella övergrepp, bluffmakeri och mordförsök.


Originaltitel Brutti, sporchi e cattivi
Alternativ titel Down and Dirty, Ugly, Dirty and Bad
Regissör Ettore Scola
Manus Sergio Citti, Ruggero Maccari
Genre Drama, Komedi, 70-tal
Skådespelare Nino Manfredi, Linda Moretti, Maria Bosco, Maria Luisa Santella, Francesco Anniballi, Giselda Castrini, Giancarlo Fanelli
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11305
Filmnummer 20

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2019-01-17
Underbar. En film som inte bara är välspelad och otroligt snygg, utan även intressant, tänkvärd och underhållande. Panoreringen i öppningen kan rent av vara den bästa jag har sett på film. Varje bildruta förmedlar så mycket och ingenting känns lämnat åt slumpen. Skickligt att lyckas skildra både sammanhållningen i en storfamilj och individerna med sina olika personligheter och vanor. Humorn lättar upp. Jag gillar att farmor är precis som ett litet barn. Vulgär eller helt överdriven tycker jag inte att den är. Jag tror att de flesta förändras om de lever så nära inpå många andra under lång tid. Mycket av upplösningen i filmen känns dock som en onödig nödlösning, där jag tycker att filmen växlar över från det vardagliga till det konstruerade och överdramatiska. Det påverkar helheten negativt, men förstör ingenting av resten. Därför får den en svag femma.
AudreyHorne
2018-08-20
Mycket bra. Oerhört fin i sin knasighet.
LillaBlåaMus
2018-04-16
Det fanns åtminstone en som var fin, ren och snäll. Gillar den vemodiga tonen som smyger sig in och balanserar det hela ibland. Om det här var Rom skulle jag vilja se Neapels slum ...
HerrNenne
2018-02-03
Finns några enstaka roliga moment, men för det mesta är det här bara vulgär, skränig skit.
Raimo_1985
2016-11-23
Galen och nihilistisk :)
BSBully
2016-09-15
Vilken filmpärla man snubblat över, så bisarr, så fel, så underbar!
Barneyk
2016-02-12
Har sin charm och sina sidor men jag blir i det långa loppet ganska uttråkad.
papabobadiof
2015-05-21
En "Svart katt vit katt fast" fast tjugo år tidigare! Älskar speciellt när Giacinto sparkar/slår diverse folk/djur. Oslagbart!
#54
2015-02-23
Kaos!
Eldritch
2015-01-03
Fula fiskar
Visa äldre kommentarer »