Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Frukost på Tiffany's


Holly Golightly är en charmerande excentrisk playgirl i New York City som är fast besluten att gifta sig rikt. Till lägenheten ovanför henne flyttar en författare som "sponsras" av en förmögen kvinna. Han blir genast betagen av Holly och gör allt för att få henne att inse att han är den ende rätta för henne. Baserad på romanen "Breakfast at Tiffany's" av Truman Capote från 1958.


Originaltitel Breakfast at Tiffany's
Regissör Blake Edwards
Manus George Axelrod
Genre Drama, Komedi, Romantik, 60-tal
Skådespelare Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Buddy Ebsen, Martin Balsam, José Luis de Vilallonga, John McGiver, Alan Reed, Dorothy Whitney, Beverly Powers, Mickey Rooney
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5438
Filmnummer 3618

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av redaktören
På klassisk Hollywoodmark när den är som grönast. Blake Edwards \"Frukost på Tiffanys\" är helt enkelt en fantastisk film om kärlek. En film om det idylliska 60-talet, den övre klassens glitt...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2022-09-13
Hepburn spelar en prototypisk manic pixie dream girl (eller kanske en mindre sympatisk Pretty Woman-light), men framstår trots sin bländande skönhet och star quality inte som åtråvärd utan som babblig och obehaglig och svårt irriterande på alla sätt, så det finns inget som bär filmen och den enda man sympatiserar med är katten (en katt som dessutom var elak i verkliga livet). Och Mickey Rooney -- vad fan! Instämmer med Stan nedan. Några enstaka roliga scener (speciellt den på Tiffany's) och repliker. Totalt sett en enorm besvikelse, förutom Moon River, och en del skådespeleri är helt okej också bortsett från när Hepburn ska spela berusad. En av de svagaste treor jag någonsin satt.
darkmist82
2021-10-27
Utan tvekan en av 1960-talets bästa filmer, i alla fall inom drama. Det finns ingenting att klaga över, visst, kanske något brister men det är jag beredd att se mellan fingrarna. Karaktärerna är bra, handlingen är bra, vackert skapad och musiken är vacker och harmoniskt. Slutet tillhör nog filmhistoriens mest rörande som jag har sett. blir lika rörd varje gång. En klassiker.
päronanton
2021-01-07
En given klassiker! Audrey Hepburns film! Hon är och var fantastisk!
Stan
2020-07-05
Svår att betygsätta. Lite ytligt men fruktansvärt komplicerad och charmig Hepburn. Väldigt snygg men jag är den mest minst politiskt korrekta personen jag känner och jag tänkte "wtf" när jag såg Mickey Rooney
thebully
2019-02-13
New York var bättre förr...
C12
2017-10-14
Jag har svårt att se charmen med denna, gravt dysfunktionella, kvinna som jagar rika män och plågar sin stackars katt. Geroge Peppad, håll dig borta, du kommer bara att bli olycklig.
92axha10
2017-02-24
Hepburn strålar verkligen här. Charmen och humorn håller fortfarande.
RustyFilm
2016-12-09
Det bästa med det här är de stilfulla och sköna fotot och den välgjorda restauration filmen har genomgått inför denna blu-ray utgåva. Plus är det också för Audrey Hepburns gestaltning av den tjusige Holly Golightly (vilket fantastiskt namn). Moon river är ju också bra. Men någon riktig storfilm är det inte. Det är lätt att hitta minus. Det största av den sorten är nog Mickey Rooneys tolkning av Hollys asiatiska granne Yunioshi.
supermancover
2016-11-27
Detta är förmodligen som att svära i filmvärlden, men jag tyckte inte att den var särskilt bra.
Stygga-Vargen
2016-11-14
En av 60-talets absolut bästa filmer, alla kategorier!
Visa äldre kommentarer »