3.6
3.6
Fruar och äkta män

Jack och Sally ska gå skilda vägar, vilket chockar deras bästa vänner Gabe och Judy. Snart börjar Gabe och Judys egna fantasier kring otrohet/singelliv sätta fart.
Originaltitel | Husbands and Wives |
Regissör | Woody Allen |
Manus | Woody Allen |
Genre | Drama, Komedi, 90-tal |
Skådespelare | Woody Allen, Mia Farrow, Judy Davis, Sydney Pollack, Juliette Lewis, Liam Neeson, Lysette Anthony, Cristi Conaway, Timothy Jerome, Ron Rifkin, Blythe Danner |
Den första Woody Allen-filmen jag såg i sin helhet är fortfarande otroligt bra, om inte ännu bättre. Insiktsfull och intelligent film om äktenskap och ålderskris med enastående dialog och skådespeleri, allt i en utsökt dokumentärinfluerad stil. Bästa filmen i karriären efter Hannah och hennes systrar. Gripande, mångsidigt. fängslande på alla plan, med bland andra Mia Farrow, Juliette Lewis, Sydney Pollack, Judy Davis och Liam Neeson.
Ett välskrivet och skarpt iaktagande drama om äktenskap och kärlek, fyllt med typiska Allenska ingredienser. Bortsett från kamerarbetet så tycker jag dock att en repetitiv känsla vid det här laget har börjat infinna sig, och jag tvingas inse att Woodys konstnärligt mest värdefulla period nådde sitt slut i samklang med 80-talet. Husbands and Wives är en stabil film (dock med en olyckligt mossig syn på prostitution), men inte omskakande, eller nydanande.
Rätt bra, som det mesta från Allen jag sett. Men Allen två dagar i rad gör mig helt slut. Puh! Jag orkar inte mer babbel nu. Idag får det bli något med mer fåordig dialog.
Mycket intressanta filmtekniker. Allen är väldigt lekfull och innovativ i sitt filmskapande här. Kameran observerar och man känner sig som en pjäs i spelet. Får mig att tänka på Repet, fast med mindre mord.
Jag tycker att dialogen var tråkigare än jag är van vid när det kommer till Allen, därför blir det inget toppbetyg för denna.
Grymt grymt manus!
Helt fantastisk.
Judy Davis och Alan Alda...
Vilka skådespelare och vilken otroligt rolig film om parlivet!
Glömmer aldrig scenen om rävar :-)
Helt ok och underhållande men filmen lyckades aldrig att fånga mitt intresse helt. Jag gillade särskilt inte kameraarbetet och intervjuerna, det kändes lite som att Woody Allen ville testa något nytt i sitt filmskapande men jag tycker att han borde hålla sig det han brukar göra annars, för det kan han. Filmen var inte heller särskilt rolig vilket jag hade hoppas på med en Woody Allen i huvudrollen. Det som dock räddar filmen ifrån en två är att filmen hade ett par scener som var smått charmiga och därmed blev filmen godkänd, men tyvärr så är detta enligt mig en av Woody Allens sämre. Svag trea.
Lyckas inte engagera mig så mkt som jag skulle önska. Svag trea.
Min absoluta Woody-favorit.