Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Frozen River


Vid gränsen mellan USA och Kanada, nära ett Mohawk-reservat mellan New York och Quebec, är smuggling ett sätt för vanliga människor med minimilön att få extra pengar. Två kvinnor tvingas på grund av tvingande omständigheter smuggla över gränsen via den frusna floden St. Lawrence.


Originaltitel Frozen River
Regissör Courtney Hunt
Manus Courtney Hunt
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal
Skådespelare Melissa Leo, Michael O'Keefe, Mark Boone Junior, Charlie McDermott, Misty Upham, James Reilly, Dylan Carusona
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2336
Filmnummer 63059

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av bluevelvet
Pengar är inte allt! Ja, det måste vara ett utav de mest använda begrepp som existerat. Det dyker alltid upp någon g...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2022-04-25
Glåmig socialporr. När man tittar på kommentarerna här är det tydligt att svenskarna älskar sin glåmiga socialporr.
KyLLo
2017-02-04
Jag blev inte heller upplyft, glad, rörd eller exalterad, men det är inte meningen heller. Tror man att det är någon sliskig feel good-rulle från Hollywoods massproduktion har man misstagit sig totalt. Det är inte alls en sådan film, och det är en anledning till att den är så fantastisk.
Merwinna
2016-01-11
Det var svårt att betygsätta, för det här är egentligen inte en dålig film. Det är mycket trovärdigt och realistiskt i alla aspekter, och alla skådespelarna - även barnen - spelar mycket bra. Det är - förmodligen - en träffsäker skildring av det liv som dessa människor (amerikansk White Trash och indianer i reservat) lever. Alltihopa accentuerat av långsamt tempo och mörka och bleka bilder - så långt ifrån de vanliga glättiga och vackra Hollywoodskildringarna som man kan komma. Men som jag bara blev beklämd och inte alls upplyft eller glad eller rörd eller exalterad eller något av filmen, som jag vill bli av filmer, så kan jag inte heller sätta ett högt betyg. Jag gillade den ju inte! (Alldeles i slutet blev det lite fint dock, på ett stillsamt sätt.)
Raimo_1985
2014-08-14
Mycket bra men mycket amerikanskt, men mycket independent-känsla. Jämförelsen med Winter's Bone känns mest för att det är ett kargt avsides-USA vi inte ofta ser på film, kanske oftare nuförtiden. Och så kom ju filmerna ganska nära varandra i tiden också, om jag inte minns fel.
nestle
2014-06-26
Annorlunda tema och en hyfsat bra skildring. Blir dock aldrig riktigt spännande och slutar därför på en svag 3a.
gubbenviktor
2014-06-15
Bra skådisar tycker jag. Storebrorsan i humorserien the Middle spelar storebrorsa här också.
okidoki
2014-03-25
Engagerande.
AlbinWesley
2014-03-23
Folk verkar vilja jämföra med Winter's Bone, om jag ska göra detsamma får jag säga att jag föredrar denna. Riktigt bra socialrealism med ovanligt rik intrig. Älskar miljöerna och stämningen de bygger upp.
DeAdEnD
2014-03-09
Filmen kändes äkta på något sätt. En trovärdig skildring av hur fattigdomen kan se ut i USA och vad den kan få "vanliga människor" att göra. Fina miljöer med ett rått klimat som ger rätt stämning till filmen.
Hanness
2013-10-27
Filmen tar upp ett intressant ämne, hade dock högre förväntningar på filmen så var en aning besviken. Men den är OK inte mer.
Visa äldre kommentarer »