Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Frost


Kungariket Arendelles prinsessor Elsa och Anna har länge levt i isolering för att Elsa som barn inte kunde kontrollera sin ismagi. När deras föräldrar dör och Elsa kröns till drottning förlorar hon kontrollen igen och råkar frysa hela kungariket. Hon flyr mot bergen efter att ha sett folkets reaktion och Anna måste hitta henne och övertyga henne om att låta sommaren komma tillbaka. Till sin hjälp har hon Kristoff, hans ren Sven och snögubben Olaf.


Originaltitel Frozen
Regissör Chris Buck, Jennifer Lee (IV)
Manus Jennifer Lee (IV)
Genre Komedi, Animerad, Familjefilm, Romantik, Musikal, Äventyr, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Kristen Bell (röst), Idina Menzel (röst), Jonathan Groff (röst), Josh Gad (röst), Santino Fontana (röst), Alan Tudyk (röst), Ciarán Hinds (röst), Chris Williams (I) (röst), Stephen J Anderson (röst), Maia Wilson (röst), Edie McClurg (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5061
Filmnummer 106467

Recensioner

Skapad 2019-12-12 av Stygga-Vargen
Hans Christian Andersen är onekligen en av Danmarks mest lästa författare genom tiderna. Själv läste jag inte särskilt mycket Andersen när jag växte - ett par sagor blev det väl men det var o...   Läs mer »

Skapad 2019-12-02 av 365bloggar
När Disney släpper ännu ett animerat äventyr stoltserar de inte bara med Disneyklassiker nummer 53, utan även med en film som lyckas hitta tillbaka till klassisk Disneymanér. Frost kastar ett mo...   Läs mer »

Kommentarer


baba_jaga
2022-12-04
Väldigt överhypad. Kul med film som inte bara kör med att romantisk kärlek alltid är det bästa och viktigaste. Rätt seg handling, ointressanta karaktärer och ingen riktig förklaring på varför Elsa är iskvinnan
Sheepy
2022-08-21
Frost/Frozen är en av de mer hyllade filmerna från Disney’s ”revival era” och det är inte svårt att förstå varför då den bjuder på vacker animation, färgstarka karaktärer och ett högt tempo. Tyvärr är handlingen inte lika engagerade och de borde byggt upp relationen mellan de unga Anna och Elsa något mer. Som det är nu blir inte upplösningen lika berörande som den borde vara. Jag ifrågasätter även beslutet att inte alls förklara var Elsas krafter kommer ifrån.
finkan
2020-02-21
Längesedan jag såg en Disney-film. Denna var bra
finkan
2020-02-21
Längesedan jag såg en Disney-film. Denna var bra
BarryHero
2020-01-05
Egentligen en ganska enkel historia som jag till en början uppfattade som lite överskattad men visst är den välgjord med en del fina musikalnummer. Olof är så klart roligast.
viffslan
2020-01-05
Nåja, nu har även jag sett denna film. Lite besviken dock efter allt jag hört om den och det faktum att Frost 2 verkar vara så hett efterlängtad. Plus får den för sina överraskande vändningar, minus för vissa sånger. Och Olof är helt klart bäst, han höjer filmen mycket. Ändå rätt klassisk Disney så en fyra är den ändå värd.
Zebulonm
2019-03-02
Bra.
Rai
2018-02-27
Avskyr den här fåniga filmen!!
asasae
2018-01-03
Njöt av filmen och gillade den skarpt! Känns som en Frost 2 är given.
Stygga-Vargen
2017-12-25
Fick en Anna-docka i julklapp! Yes!
Visa äldre kommentarer »