2.5

Fröken Sverige

Moa, som är 19 år, lever i en värld fylld av politisk korrekthet och måsten. Trots att hon gör allt för att passa in, dras hon ohjälpligt till fel killar, fel musik och gör saker, som hon kanske inte borde göra. Den dag Moa upptäcker att kompisarna betraktar henne som en seriefigur, ställs allt på sin spets.

Originaltitel Fröken Sverige
Regissör Tova Magnusson
Manus Sara Kadefors
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Alexandra Dahlström, Leif Andrée, Sissela Kyle, Peter Viitanen, Magnus Roosmann, Sverrir Gudnason, Sebastian Ylvenius, Oldoz Javidi, Leo Hallerstam, Eva-Lotta Helmersson, Michaela Berner, Matias Varela, Figge Norling, Felix Fröjd, Greta Svensson, Ivar Svensson

Bokföringsprogrammet Mineko

Albion
2025-02-17
Det här känns för tillrättalagt och varken manus eller skådespelarna får det här att lyfta något vidare. Alexandra är dock kul att följa men visst är hon lite väl jobbig här (också). Betyget blir en 2;a
2018-12-13
Så dålig som de flesta svenska filmer...
Zingostar
2017-10-25
tyvärr en dålig film enligt mig. Dahlström kämpar dock för att ge detta trötta manus lite liv. Och lyckas delvis. Kan funka som film för en eftermiddag hemma sjuk från jobbet.
2016-10-17
En av de bättre svenska filmerna som gjordes under 00-talet.
Fiskjävel
2016-09-26
Gillade inte riktigt denna filmen. Tycker tempot känns ojämnt, det är svårt att tycka om karaktärerna och skådespelarinsatserna är ojämna. 2-.
PolPut
2016-05-06
Inte så värst bra men likheterna med riktig pubesvänster är på spiken rätt. En ungdomsrörelse som drar åt sig posörer som zombies flockas kring en färsk hjärna.
Tatty
2015-04-18
Okej film. Inte dålig men inte jätte bra heller. Känns som en typisk vardagsliv. Vad man får och inte får göra för vissa vänner.
tetsuo
2014-01-26
Sveriges charmigaste film och ja, rödingar är såhär pinsamma i verkligen.
AlbinWesley
2013-12-20
Jag fann denna film på många sätt osympatisk, och för den delen riktigt dålig för det allra mesta, Dock med ett fåtal bra scener och repliker, samt ett par nostalgibringande musikval.
Undine
2013-11-30
Riktigt bra film, gillar den på alla sätt och vis! Alexandra är super och alla andra skådespelare är också suveräna!