Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Frihetens pris


Det är Irland 1920 och de två bröderna Teddy och Damien dras in i frihetskampen mot den brittiska ockupationen. När landet får en begränsad självständighet utbryter inbördeskrig och plötsligt står bröderna på motsatta sidor.


Originaltitel The Wind that Shakes the Barley
Regissör Ken Loach
Manus Paul Laverty
Genre Drama, Krig, 2000-tal
Skådespelare Liam Cunningham, William Ruane, Cillian Murphy, Gerard Kearney, Pádraic Delaney, Orla Fitzgerald
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1842
Filmnummer 43477

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Filmguru
20-årige Cillian Murphy är för den stora massan mest känd som ärkeskurk i senaste Batman-filmen där han spelade mot Christian Bale. I Frihetens pris spelar han en av bröderna i ett drama om den...   Läs mer »

Kommentarer


Starkbröl
2023-03-22
Bra fiktiv historisk film, gräsrotspolitisk, visar framför allt på konflikterna mellan människor som uppstår, men lämnar inget djupare intryck bortom den fråga om vem revolutionen till slut är bra för som är filmens huvudmotiv. Mycket välspelad och trovärdig. Stark trea men lite för pratig för att komma upp i fyran.
Molestaire
2020-03-12
Härligt att se en Loachsk krigsfilm. Inte mycket gore, inget onödigt flaggvifteri. Bara fokus på fulheten i människoliv och relationer som bryts ner och hur ingen inblandad lämnar som vinnare, oavsett utfall. De grova irländska dialekterna är dessutom så härliga att lyssna till att de i sig gör filmen medryckande – jag kan bara inte få nog av dialogen!
Nemralis
2015-03-31
Den realistiska tonen ger filmen väldigt stor behållning. Däremot känner jag att filmen inte lever upp till den nerv som den sakta försöker bygga upp. Det är inget fel på att framställa händelserna i ett verklighetstroget format, men Loach drar det så långt att vissa konflikter dör ut i ett slags antiklimax. Visst ger det känslan av att gränserna mellan vilken som är den "goda" eller "onda" sidan i striden suddas ut något, men tempot blir väldigt lidande i en annars väl uppbyggd berättelse.
Raimo_1985
2014-12-07
Mycket bra som det mesta av Ken Loach men det hade inte skadat med lite förkunskaper om denna konflikt, mina egna är ytterst ringrostiga. Som Sznax här nedan säger så är filmen väldigt storskalig för att vara Ken Loach.
Gigi1943
2013-10-17
När jag hörde talas om att det skulle handla om IRA (odyl) så sa jag till sonen att den vill jag inte se, MEN han rekommenderade den - trots att han själv bara gav en trea - och jag ångrar verkligen inte att jag såg den. Men inledningen var så stark så jag fick ont i magen och fick tänka hela tiden "det är bara film", det värsta är att det var ju egentligen inte det eftersom den berör verkliga händelser i historien. Mycket stark film och bra foto. Åsså gillar jag C.M (såg precis The edge of love, också en fyra, för andra gången).
Sznax
2013-06-22
Loach gör ännu en stabil film. Det finns egentligen inget extra, utan filmen är väldigt standard för sin typ. Kanske att Loach tar sig lite mycket vatten över huvudet (han är bättre på mer småskaliga historier). Dock så lyckas filmen skapa en fantastisk diskussion över ämnet. Loach ställer sig aldrig på en sida utan att ifrågasätta alla, det gör filmen mer intressant och något bättre. Betyg 6.2
Berniey
2013-03-13
Mycket vackert o brutalt iscensatt drama med ypperliga skådespelarinsatser som kunde blivit ännu bättre med mindre om än vackra lantliga miljöer o lite mer flyt i berättandet men lik väl är det mycket sevärt.
Vitorovic
2013-03-09
Ken Loach är så bra på att hitta ytterligheterna och positionerna motståndarna har i en konflikt. Scenen i domstolen efter en rättegång är klassisk!
Canaletes
2012-12-09
Hade förväntat mig en mycket bättre film. Det händer inte så mycket i filmen förutom bara möte, prat, tråkiga attacker, skrik etc... seg och långdragen. Inför filmen kunde man kort sammanfattat vad det här kriget handlar om. Har man ingen ide om varför så känns filmen ganska värdelös att kolla på. Inte imponerad av skådespelet, förväntade mig en grym Cillian Murphy men det var inget märkvärdigt. Gillade dock bilden och klädstilen dom hade, mycket snyggt! ** KOLLA MED TEXT, ANNARS SVÅRT O FATTA VAD DOM SÄGER! **. 3.1/10
capitol
2012-11-04
Bra film med starka scener, såg den dock utan subtitles och det var lite svårt att hänga med i språket ibland.
Visa äldre kommentarer »