Friends with Kids
De två sista singlarna i kompisgänget ser sina vänners förhållande drastiskt förändras så snart de får barn och tror sig ha lösningen: de ska också ha barn, tillsammans, men som kompisar samtidigt som de dejtar andra.

Originaltitel | Friends with Kids |
Regissör | Jennifer Westfeldt |
Manus | Jennifer Westfeldt |
Genre | Komedi, Romantik, 2010-tal |
Skådespelare | Adam Scott, Jennifer Westfeldt, Jon Hamm, Kristen Wiig, Maya Rudolph, Chris O'Dowd, Megan Fox, Edward Burns, Lee Bryant, Kelly Bishop, Cotter Smith |
Tar upp frågeställningar och problematik med vinklar som i och för sig är intressanta men det slår ändå inga gnistor kring det här. Det är svajigt och karaktärerna är inte tillräckligt sprakande och formen inte riktigt där för att få igång underhållningsvärdet och som ett seriöst drama fungerar den ju inte heller. Nja, betyget landar på en stark 2;a, dvs 2+
Tänkvärd romantisk komedi!
En film om vanliga människor, där man kan känna igen sig, med olika viktiga val för flera av rollerna, där man kan fundera över hur allt ska gå.
En vänkrets om sex personer, två par och två kompisar, träffas på bemärkelsedagar och andra tillfällen. De skämtar, småretas och har kul. Så, ungefär samtidigt får de två paren barn, och de sex vännerna ses alltmer sällan. Barnen tar deras tid och ibland humör. De två överblivna vännerna, som är en man och en kvinna på runt trettio, börjar tala om att skaffa barn ihop, trots att de inte älskar varandra, men känner varandra och litar på varandra.
Finstämd komedi med flera vändningar som känns äkta, som utförs väl av både huvudrollerna och birollerna. Det är ingen Ingmar Bergman-film, men välgjord ändå. Scener från olika hem på Manhattan och Brooklyn, restauranger i New York, stuga i Vermont med flera. Lugn och följsam musik.
Betyg: 3½+
Kompisgänget var en småskojig fond till en outhärdligt förutsägbar och samtidigt, mot slutet, krystad historia. Och hör nu: daltar man sådär med ett barn så gör det i alla fall inte i en ljudfilm, som jag ska se, vilket jag gjorde.
tuggar mig igenom romantiska komedier med frun, den här var rätt välgjord. Men frun tycker att det mesta var en riposs från Sleepless in Seattle eller Sex & the City
Många sevärda och duktiga skådespelare i denna rollista som lyckas hitta en bra balans mellan humor och drama. Jag uppskattar också idèn att lyfta fram och berätta mer okonventionell sätt sett till relationer och föräldraskap. Under filmens gång sitter jag dock med en liten rädsla att filmskaparna ska välja det mest förutsägbara slut de bara kan. Tyvärr hade jag rätt. Dock som sagt en sevärd film för de fina skådespelarna och ibland väldigt härlig, ärlig och underhållande dialog. 3+
oengagerande och stela insatser av huvudrollsinnehavarna.
Helt ok, med bra biroller och gillar scott, tyvärr tycker jag westfeldt suger, irriterande, präktig karaktär som jag känner noll för. annars hade det blivit en trea..
Precis vad jag behövde en trist torsdagskväll!
Intressant film första timmen, för att sedan bli allt för förutsägbar på ett oerhört tråkigt vis, om man inte väljer att bli gripen, vilket jag hade blivit om det var första gången jag såg ett sånt slut.
Kanske inte riktigt en film i min smak. Jag är inte särskilt förtjust i romantiska komedier överlag och denna var en utav de svagaste inom kategorin. Storyn var lite motsägelsefull då man först så övertygande försöker gå ifrån de "typiska" ramarna och visar på nya vinklar och synsätt, men ändå i slutet förmedlar att inget annat än ursprungsramarna fungerar. Sådant kan göra mig lite irriterad. Känns väldigt Hollywood "play it safe" och håll det inom normerna. Trist. 4 av 10.