Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Friday Night Lights


Tränaren Gary Gaines leder high school-laget Permian Panthers i 1988 års Texas-mästerskap i amerikansk fotboll. Förväntningarna och pressen på spelarna, från klasskamrater, tränare, familj och invånare i staden, växer sig skyhöga.


Originaltitel Friday Night Lights
Regissör Peter Berg
Manus Buzz Bissinger, David Aaron Cohen
Genre Drama, Action, 2000-tal
Skådespelare Billy Bob Thornton, Lucas Black, Garrett Hedlund, Derek Luke, Jay Hernandez, Lee Jackson, Lee Thompson Young, Tim McGraw, Grover Coulson, Connie Britton, Connie Cooper, Kasey Stevens, Ryanne Duzich, Amber Heard, Morgan Farris, Christian Kane
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1497
Filmnummer 26356

Recensioner

Skapad 2019-11-20 av Loomis
Året är 1988 och det är delstatsmästerskapen i amerikansk fotboll. Det är ungdomar som under sitt sista år i High School har chansen att uträtta något stort, och i den lilla staden Odessa i Te...   Läs mer »

Kommentarer


StureStenhög
2021-04-23
Baserad på en verklig historia, men jag tycker aldrig att filmen lyckas förmedla varför den historien skulle skilja ut sig från tusentals andra idrottsrelaterade historier. Det är också lite problemet med sportfilmer i allmänhet, vad man kan göra på temat är ganska begränsat, och dramaturgin blir gärna ungefär densamma varje gång. När dessutom karaktärerna är ensidiga och slätstrukna, så finns det inte mycket att intressera sig för här. Men allra värst är som vanligt Peter Bergs visuella stil. Det är snabba klipp hit och dit och en kamera som aldrig är stilla. Det blir bara irriterande och jag har svårt att förstå varför någon skulle vilja ha sina filmer på det viset
yrkeschaufföre
2018-07-24
Den ser ut att ha allt som behövs för en succé men det här gav mig inget, svag tvåa.
oapelmo
2014-12-16
Filmversionen av TV-serien som dessvärre brister i tyngd och substans. Hinner aldrig lära känna någon av karaktärerna på djupet. Dock skönt soundtrack med bl.a. Refused.
Krille80
2014-11-28
Jag brukar vanligtvis vara rätt svag för sportfilmer men denna gången sitter jag inte inne med de rätta referensramarna som filmen kräver av tittaren. Jag har inte växt upp i USA och kan inte förstå den stora kärleken till amerikansk fotboll och den press som sätts på den unga killarna när hela staden kräver att de ska vinna delstatsmästerskapen. 2+
elin_happy
2014-01-03
Vilken tur att de gjorde en sån bra serie, för filmen var riktigt dålig.
Hypostas
2013-08-22
Fantastiskt soundtrack av Explosions in the sky.
ninna_90
2013-04-17
precis som många tidigare har sagt jag uppmanar ALLA att titta på serien istället :)
Biskop
2013-01-17
Som sagt. Har man sedan tidigare sett serien faller denna plötsligt ganska platt då man inser hur pass svag karaktärsutveckling är i jämförelse. Självklart inte tacksamt att bli jämförd med en tv-serie när det kommer till karaktärer, men i sådana här fall håller historien väldigt sällan för endast två timmar. Hade gärna satt en tvåa, men det blir tre tack vare de magnifika matchscenerna som man känner igen från serien.
amotherscrime
2012-12-17
Explosions In The Sky förtjänar en 5:a. Bästa soundtrack som någonsin gjorts?
apokalypze
2012-12-12
Ja, kollind slog huvudet på spiken. Det kändes som att man kastades in i handlingen med noll karaktärsuppbyggnad vilket gjorde hela upplevelsen oengagerande. Se istället serien som bygger löst på denna rulle. Där har vi förstaklassigt drama.
Visa äldre kommentarer »