Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Fräls oss ifrån ondo


Johannes, en framgångsrik advokat, har med sin perfekta familj precis flyttat tillbaka till den lilla ort han växte upp i. Där har hans allmänt misslyckade bror Lars, som kör lastbil fram och tillbaka till kontinenten för chefen Ingvar, blivit kvar. På tivolit firar man jubileum men när ett dödsfall inträffar drabbar mardrömmen den lilla staden.


Originaltitel Fri os fra det onde
Alternativ titel Deliver Us from Evil
Regissör Ole Bornedal
Manus Ole Bornedal
Genre Thriller, 2000-tal
Skådespelare Jens Andersen, Bojan Navojec, Kurt Ravn, Lene Nystrøm, Mogens Pedersen, Lasse Rimmer, Kim Kold, Alexandre Willaume-Jantzen, Henrik Prip, Sonja Richter, Pernille Vallentin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 390
Filmnummer 71433

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av niklasringdahl
I den lilla byn på den danska landsbygden händer inte mycket, det förbereds för kyrkmöte och har man tur så kommer det ett rullande tivoli. Här har dock den framgångsrike Johannes bestämt sig...   Läs mer »

Kommentarer


Zebulonm
2015-04-29
En besvikelse....
vonadel
2015-03-15
Hmm, varken bra eller dålig. Ganska obehaglig emellanåt. Kul att se Aqua-Lene som skådis, och som någon annan påpekar gör hon faktiskt bäst ifrån sig. Ångrar nästan att valet inte föll på en annan film denna kväll dock. 5/10
kallewj
2014-05-22
Inte en lycklig sekund.
LVX156
2013-08-21
ami86 - svenska småstäder är ju fyllda med alkoholiserat, rasistiskt white trash. Jag vet, jag är själv uppvuxen i sådan håla, där de flesta hade som största nöje att supa varje fredag och lördag, och där ingen tyckte det var något konstigt att folk hade Ku Klux Klan-tshirts på skolfotot eller Bevara Sverige Svenskt-klistermärken på bilen.
JimCarrey
2012-12-28
Oinspirerat. Försöker för mycket utan att nå fram
dafreakish
2012-07-29
Bornedal bjuder på en hejdlös ripoff av Peckinpahs ruskigt överskattade Straw Dogs och även här blir inte resultatet särskilt lyckat. Att försöka bemöta den danska rasismen hade kanske fungerat i ett annat format men när man nästan punkt till pricka för in det temat i en redan gjord film blir det bara dumt. Det är dessutom löjligt brutalt vilket inte tillför ett dugg. Dock kul att se gamla Barbie-girl tjejen göra något milslånga vägar från bubbelgum och rosa, något hon också gör ganska bra och är en av få som kommer undan med hedern i behåll.
Roddy
2012-07-02
vilket skit!
ami86
2011-09-25
Är danska småstäder verkligen fyllda med alkoholiserat, rasistiskt white trash? Tycker filmen spårar ur väldigt och slutar kännas trovärdig. Ändå måste jag säga att man var fast ganska så omgående så visst är det en bra film. Kul att se Aqua-Lene i en så oväntad roll. Det smutsbleka ljuset ger jag dock inte mycket för, hade nog säkert berört mer och känts mer realistiskt om det inte vore för den onaturliga ljussättningen. Sen kan jag känna att slutet känns lite väl förhastat.
Mikka
2011-09-17
Oj! Vilken filmupplevelse. Det är tungt, jobbigt, upprörande - på flera plan. Jag mår stundtals dåligt över situationer jag inte vill se eller uppleva, men allt som händer har en mening och filmen har många bottnar. Det handlar mycket om psyken, och psykiskt förfall som har pågått i många år. Det är en gedigen filmupplevelse. Men antingen sugs man nog med i djupet och får ut väldigt mycket av den, eller också slår man allt det jobbiga ifrån sig (min sambo gav filmen en etta).
dr.kristina
2011-06-26
Ruskigt bra film! Inte en enda "feel-good"minut. Huuuhhhh...
Visa äldre kommentarer »