Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Fredagen den 13:e del 4


Del fyra som fortsätter där trean slutade. Jasons "döda" kropp förs till bårhuset, men där vaknar han upp, dödar två anställda och anländer sedan till sitt forna Camp Crystal Lake igen för ännu ett blodbad. Trots alla varningar från byborna så kommer det dit ett gäng sexgalna tonåringar för att ha roa sig. Tror de. Men av alla ungdomar så finns där en ung pojke, Tommy Jarvis som är förtjust i skräck make-up. Kommer han att överlista Jason eller? Det tåls att se.


Originaltitel Friday the 13th: The Final Chapter
Alternativ titel Friday the 13th Part IV
Regissör Joseph Zito
Manus Barney Cohen
Genre Skräck, 80-tal
Skådespelare Kimberly Beck, Peter Barton, Crispin Glover, Corey Feldman, Erich Anderson, Lawrence Monoson, Barbara Howard, Joan Freeman, Judie Aronson, Camilla More, Carey More, Clyde Hayes, Ari Lehman, Bruce Mahler
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2034
Filmnummer 3163

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


päronanton
2020-04-23
Bra! Det märks verkligen att 1984 känns länge sedan. Men jag älskar verkligen 80-talet!
Biberkolben
2019-11-01
Nu snackar vi! Bra mycket bättre än den lökiga trean med dess oavsiktliga humor. Det här är kul och spännande på riktigt! Jason är snabbare, argare och brutalare, och ungdomarna känns härligt 80-taliga och är roliga att följa.
Zingostar
2017-10-24
Kanske något sämre än del 3. Men överlag fortfarande en härlig tonårsskräckis.
Xtro
2017-07-20
Bara nästan lika bra som trean som alla Fredagen den 13e borde mätas efter. Lite sämre flyt i handlingen, delvis pga. att jag inte kan skilja en del av karaktärerna åt. Överspelskonstnären Crispin Glover gör en värdig ersättare för Shelly som gruppens tönt.
myslas
2017-03-19
At least this is the final chapter and I don't have to watch any more of these. What do you mean there's eight more?

2016-10-20
Selv om det er åttitall mye nakent og en del annet så kan det bare bli +2.
LenWidleheyt
2016-04-28
Serien rycker upp sig ett hack från trean. Karaktärerna må såklart vara stereotypa och tvådimensionella, men är i alla fall mänskliga. Jason visar plötsligt lite mer fantasi än tidigare. Och den fick mig att gissa fel på vem som blev Final Girl!
Rattlesnake61
2015-08-18
Detta var tänkt att bli den sista filmen i serien och Tom Savini är tillbaka med grymma specialeffekter. Med ett manus som dessutom är ganska välskrivet och lite mer komik än tidigare så blir detta den dittills bästa Fredag den 13:e filmen. Återstår att se om någon av de resterande filmerna är bättre. 5,5/10
Fläskkäft
2015-06-03
Jag hade varit nöjd om del 4 verkligen hade varit The Final chapter men nu blev det inte så. Jag gillar miljöerna, de båda husen och sjön, tyvärr inget rännande i skogen vilket är lite synd. Jag gillar ungdomarna även i denna delen och att Crispin Glover och självaste Corey Feldman medverkar är bara kul. Några snygga tjejer och lite naket på det är trevligt. Det bjuds även på lite humor vilket lättar upp stämningen något, Crispin Glovers egendomliga dans bör ingen missa. Sista kvarten skrivas tempot upp och det blir rätt spännande. Det är himla kul att återse dessa gamla rullar på Bluray då jag blivit helsåld på högupplöst.
Krille80
2014-11-25
Efter att sett denna så vill jag inte se någon mer "Fredag den 13:e". Detta var stora stunder plågsamt tråkigt och otroligt dåligt. Det är dock några kända ansikten från 80-talet som bla. Corey Feldman och Crispin Glover som hindrar denna film från ett riktigt bottenbetyg. Jag hoppades hela tiden att Jason skulle skynda sig på att döda alla.
Visa äldre kommentarer »