Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Frankenweenie


Unga Victor gör ett vetenskapligt experiment med förhoppningen att återuppliva hans älskade hund Sparky, men experimentet resulterar i oavsiktliga och monstruösa konsekvenser.


Originaltitel Frankenweenie
Regissör Tim Burton
Manus Tim Burton, John August
Genre Komedi, Animerad, Skräck, Science Fiction, 2010-tal
Skådespelare Charlie Tahan (röst), Martin Short (röst), Martin Landau (röst), Robert Capron (röst), Christopher Lee (röst), Winona Ryder (röst), Conchata Ferrell (röst), Catherine O'hara (röst), Tom Kenny (röst), Atticus Shaffer (röst), James Hiroyuki Liao (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1808
Filmnummer 98557

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av mazquara
En ung, lovande regissör gjorde 1984 en svartvit kortfilm om en pojke som återuppväcker sin döda hund. Filmen bedömdes vara alltför skrämmande för den unga publik den var avsedd för, och film...   Läs mer »

Kommentarer


DIProgan
2015-12-13
Nej mest bara tråkig. Att göra den svartvit vart också helt utan charm.
siggelund
2015-04-17
Oväntat fin och mysig. Men han är lite för besatt av goth för att nå hela vägen.
#54
2015-01-18
Första halvan är charmig.
Krille80
2015-01-07
Tim Burton har tagit sin kortfilm från 1984 och gett den långfilmsbehandlingen. Gillar man Tim Burton filmskapande så finns det mycket att avnjuta även i animerad form. Har man som tittare även husdjur så träffar denna film lite extra i hjärtat. Tyvärr urartar filmen, mot sista tredjedelen, i mer av en monsterfilm vilket tar bort lite av den värme som infunnits sig i filmens tidigare delar. Detta är dock både en sevärd och väldigt snygg film som förtjänar en titt. 4-
solom
2014-12-25
Förutsägbart och lika originellt som hallonbåtar
Gordyal
2014-09-29
Tim Burton förvandlas allt mer till en parodi på sig själv. Väldigt billigt, väldigt tjatigt. (5/15)
Jexxie
2014-08-19
Charmig och kul att de utvecklat originalet lite
dafreakish
2014-07-18
När Tim Burton ger sig i kast med stop-motion ännu en gång blir det ganska mycket upprepningar av det man sett förut. Men för den sakens skull blir det inte dåligt. Tekniskt sett otroligt snyggt och en skön historia, tekniken till trots knappast lämplig för de allra minsta, och en uppvisning i Burtons fäbless för goth och mörker. Men det saknas något i förhållande till de allra bästa filmerna han skapat. Trots att det är bra så går det på något sätt på tomgång.
Lotso
2014-07-03
Okej då har Tim Burton tre filmer jag gillar från honom från 2000-talet. Jag gillade verkligen denna och ja jag har sett kortfilmen den är baserad på. Kortfilmen i sig är helt okej men känns lite out dated och hur Sparky dör i kortfilmen är lite random och märkligt. Här så tycker jag att berättelsen görs bättre men samtidigt så håller den sig relativt kort den känns inte för lång eller kort utan en perfekt tid i mitt tycke. Jag gillade Victor och Sparky relationen i denna som de byggde upp ganska bra tyckte jag de filmen däremot inte byggde så mycket upp var de vuxna människorna och de känns som filmen fokuserar främst på Sparky och Victor enbart men det är också där själen och hjärtat i filmen ligger. Jag älskade även slutet då barnen också ville göra sina egna monster och de blev en monster mash riktigt kul och underhållande och de märks att Burton har passion för dessa äldre filmer. Favoriten var när japanens monster visade sig vara Gamera (nu var det inte Gamera men en 10m lång sköldpadda som förstör en stad, det är ju självklart Gamera inspiration). Stop-motion effekterna var dö läckra och att den var svart och vit gav det bara en extra kraft till det hela. I sin helhet gillade jag verkligen denna filmen väldigt underhållande samt lite dramatisk emellanåt. Jag gillade även Victor och Sparky relationen. Det enda negativa är att de vuxna personerna inte är tillräckligt karaktärs utbyggda och så är även lite av barnen. Tim Burton verkar också ha någon slags hat mot katter verkar det som. Kanske lite för läskig eller tråkigt nog för den är svart och vit lär de inte gilla den för barnen men jag tycker ändå den är värt ett försök till alla åldrar (eller ja 7+ vill jag nog säga). Men de är 1tim och 20min jag verkligen rekommenderar till alla ni som älskar 30-tals skräckfilmer eller 50-talets monster filmer jag gillade den och lär se den åter igen!
Noseman2005
2014-02-21
Det börjar bra, med långt bättre behandling av referenserna än i de flesta andra filmerna i samma stil (Paranorman, Hotell Transylvanien m.fl.). Men sedan planar det ut i en liknande gegga i alla fall. Lite synd, tycker jag. 5/10
Visa äldre kommentarer »