3.7

Främlingar på tåg

Tennisstjärnan Guy hatar sin otrogna hustru. Den mystiske Bruno hatar sin far. Ett perfekt upplägg för ett lekfullt förslag: mördar jag din, så mördar du min. Från den stunden förstärks tvetydigheten oavbrutet.

Originaltitel Strangers on a Train
Regissör Alfred Hitchcock
Manus Raymond Chandler, Czenzi Ormonde, Whitfield Cook, Ben Hecht
Genre Kriminalare, Romantik, Thriller, Mysterium, Film-Noir, 50-tal
Skådespelare Farley Granger, Ruth Roman, Leo G Carroll, Robert Walker, Patricia Hitchcock, Kasey Rogers, Howard St John, John Brown, Robert Gist

dudson
2022-01-23
Trevlig suspence-thriller med den värsta ubeer psykot i filmhistorien=Bruno. heehee") Snubben har tillåmed sitt namn på slipsen,that bad-as#). Fast själva storyn tyckte jag rann ut i sanden en del tyvär. Lite väl många...transport-sträckor. Sorry old Hitch"

2016-11-15
Spennende.
2016-08-01
Klassiker och mästerverk!
Ful_fisk
2015-12-16
Ibland känner man att även ifall Hitchcock går på rutin så uträttar han ändå storverk. Det här är en rätt enkel thriller i grunden, och Hitchcock gör det till filmisk storkonst. Skitbra klassiker helt enkelt, fotot och Robert Walker är sjukligt elegant!
Mortiis
2015-11-23
Riktigt bra men inte bland toppskiktet av Hitchcocks filmer. Ett briljant koncept som hade tjänat på ett ytterligare slipat manus, framförallt upplösningen känns inte helt hundra.
Darn
2015-09-30
Tänkte, precis som en i spalten, att manuset kändes lite sisådär. Jag kände att det bar några för plötsliga detaljer som blev för bärande. Litegrann på ett sätt på sånt som ger driv åt narrativet i tv-serier, vilket jag har svårt för att köpa för det mesta. Utförandet var dock klanderfritt och skådespelarinsatserna, som oftast och alltid, superskarpa.
Podpolkovnik
2015-05-03
Underhållande och vackert filmat verk vars dramaturgi känns intrikat. Manuset kan dock ha behövts putsas till en smula.
krumelurdjur
2015-01-02
Två små främlingar åker på tågresa tillsammans. En resa av fläkt och flärd. Ett äventyr med hjältar hämtade ur vår egen vardag. Främlingar, från helt olika bakgrunder, bygger upp en stark vänskap, för att uppnå ett gemensamt mål. Inspirerande, och med hög igenkänningsfaktor. Helt klart en femma.
2014-11-09
"Främlingar på tåg" är en bra film av Hitchcock, dock inte bland de bästa. Regin är fenomenal och berättartekniken tydlig, suggestiv och medryckande. Vad beträffar skådespeleriet så är jag splittrad. Robert Walker ger ett fantastiskt porträtt av den mångbottnade och lömska psykopaten medans Farley Granger är rätt lam. 3+
Dele
2014-11-07
Laddad historia skickligt dramatiserad av Hitchcock. Vissa tveksamheter kring trovärdigheten gör att jag nöjer mig med en stark trea.