Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Foxcatcher


Miljonären John Du Pont är ornitolog, filatelist, filantrop, och enligt honom själv också brottningstränare. Han värvar OS-guldmedaljören Mark Schultz till sitt team.


Originaltitel Foxcatcher
Regissör Bennett Miller
Manus Dan Futterman, E Max Frye
Genre Drama, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Channing Tatum, Steve Carell, Mark Ruffalo, Sienna Miller, Vanessa Redgrave, Anthony Michael Hall, Guy Boyd, Brett Rice, Jackson Frazer, Samara Lee, Francis J Murphy III, Jane Mowder
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1128
Filmnummer 106886

Recensioner

Skapad 2019-12-05 av saggesaliv
Den sanna historien om de amerikanska brottarbröderna Mark och Dave Schultz oväntade vänskap med mångmiljonären John Du Pont. Jag har sett fram emot denna filmen ett bra tag nu och förväntning...   Läs mer »

Skapad 2019-11-08 av sannakarishma
Foxcatcher är den sanna historien om Mark Schultz, en ung och lovande brottare som upptäcks av John Du Pont som vill investera i Mark och göra honom till världsmästare. John är känd för att va...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av RaisaL
I Bennet Millers (Moneyball och Capote) nya psykologiska drama Foxcatcher, som är baserad på verkliga händelser, får vi se ett väldigt annorlunda skådespel av Steve Carell och Channing Tatum dä...   Läs mer »

Kommentarer


vonadel
2022-08-26
Nja, väntade mig mer av denna. Alltid intressant när det bygger på verkliga händelser, men inte tillräckligt för att det ska hålla i en hel film. Första intrycket är också att Steve Carell var jäkligt bra, men efter att ha spanat in mannen han spelar så känns det inte lika fantastiskt. Han är lite väl stiff t ex. Lite småtråkig. 4/10
Hellsborn
2020-01-17
Bra film och svårt att kommentera handlingen då den är baserad på en sann historia men jag saknar lite inflikningar i hur detta uppfattades och påverkde brottarvärlden rent generellt. Något jag verkligen gillade i filmen var ljudet. Dialogerna var bra men är en sucker för isolerade ljud från miljöer t.ex. gnisslande brottarmattor, stegljud i skogen eller snö.
Zok
2016-10-09
Bra film som man inte bör missa, med bra skådespelarprestationer söm ett extra plus.
Andreas_
2016-02-27
Välgjort mörkt och deprimerande drama baserad på en verkligen händelse och då ska det verkligen påpekas med hela handen att den är baserad på och inte gjord efter...alltså är det väldigt mycket i filmen som är påhittat mot vad som verkligen hände i verkligheten eller vad karaktärerna gjorde och när osv...tidsspannet är oxå helt ur synk med verkligheten men det beror väl mest på att mycket ska bakas ihop i en ganska kort film. Läser man Schultz egna ord om filmen så är han verkligen inte glad hur Bennett Miller valt att göra den eller fått honom att framstå, så mycket är tydligen väldigt missvisande och helt påhittat för att göra filmen mer intressant. Det finns ju även en bok om detta som jag rekommenderar att läsa istället, den ger en mycket bättre förklaring hur allt låg till. Annars så tycker jag Bennett Miller är en av Hollywoods mest intressanta regissörer efter att ha gjort en hel del bra dramas innan denna, speciellt Moneyball som är helt lysande men denna film är ingen jag ser två gånger...visst tyckte jag att den var bra men inte två gånger bra. Manuset är ju väldigt simpelt egentligen och sporten brottning är aldrig något som intresserat mig men oj så bra alla skådisar är Channing Tatum, Steve Carell och Mark Ruffalo är alla helt briljanta och gör sina livs roller och jag skulle vilja ge en oscar till alla tre, aldrig sett någon av dom bättre än här, det är helt sanslöst så bra dom är och det är dom som lyfter filmen, handlingen behöver inte vara så märkvärdig när dessa 3 göra såna här prestationer, Bennett Miller får verkligen ut det bästa av alla 3. Filmen är visserligen långsam många gånger och det är inte en film för alla, speciellt inte fans av t.ex Transformers...då kommer man aldrig kunna uppskatta denna lågmälda mörka drama men jag tycker den är väldigt bra och ger filmen en svag 4:a i betyg, gränsar mer till en stark 3:a än medel 4:a men ändå en 4:a, bör ses för dessa skådisar eller om man gillar lågmälda mörkare dramas.
uncle_funk
2016-02-03
Steve Carrel och Mark Ruffalo bar på filmen och gjorde det med storm, fantastiska prestationer och väl producerad.
Johjt
2016-01-24
Långtråkig nånting...
theFeber
2015-12-28
Denna filmen bärs otvivelaktigt upp av skådespelarnas prestationer! Otroligt överraskad av både Tatum och Carell! Ruffalo levererade som vanligt. Men storyn är verkligen inte jättespännande. Första halvtimman är ett lidande. Det blir lite bättre senare och framförallt i slutet, men Foxcatcher hade kunnat vara så mycket effektivare berättad. Trots allt är det en bra film och gillar man att titta på störda relationer så är detta ett hett tips.
Olof_Gronlund
2015-12-22
Håller med vad många skriver här, skildringen blev långsam och utdragen, hade kunnat korta ner den med 20 minuter. Det är alltid svårt att bedöma filmer som är baserade på verkliga händelser. Den hade lätt kunnat bli en 4a, men jag tyckte först att skådespelarna var dåligt utvalda. Men Carell gör sin roll jävligt bra och creepy då man är van att se honom som komiker. Visste inte att han blev nominerad till Oscar, kan aldrig se att Carell ska vinna en sådan, men det blev han. Den är välspelad i alla fall, och verkar stämma överens med vad som egentligen skedd också, även om Du Pont kanske uppfattas lite väl mörk i denna film. Helt okej, men lite seg, spännande story som är baserad på verklig händelse gör den lite mer sevärd.

2015-12-13
Påtagligt grå och deprimerande skildring. Lite för tråkig film för min smak då den därtill handlar om boxning som inte är någonting jag blir lyrisk över. Betyget blir med liten marginal godkänt. 4/10
annihilat0r
2015-12-12
"Foxcatcher" är en väldigt mörk film, som innehåller en mycket speciell karaktär spelad av Steve Carell. Det är en karaktär som väcker känslor, blandade sådana, vilket påverkar hela upplevelsen. Denna mörka berättelse ligger hela tiden på gränsen till att upplevas som totalt meningslös, vilket gör att upplevelsen blir märklig och i någon mening skadlig. Oförglömlig på sitt vis, men jag hade behövt mer meningsfullhet för att vilja genomlida något så här pass mörkt.
Visa äldre kommentarer »