Four Lions

I en brittisk stad har fyra män en hemlig plan. Omar är desillusionerad över hur muslimer behandlas världen över och är fast besluten att bli en soldat. Det här är den mest spännande idé Waj någonsin har hört och den blir bara bättre eftersom Omar står för tänkandet. Barry är en vit man som konverterat till islam och skulle inse att han gått med i gruppen för att kanalisera sin nihilism... om han hade någon självinsikt överhuvudtaget. Faisal är den fjärde medlemmen. Han kan göra bomber men kan inte spränga sig själv just nu eftersom hans sjuka pappa har "börjat äta tidningspapper". Istället försöker han träna kråkor att flyga med bomber genom fönster. Det här är vad Omar måste stå ut med.

Originaltitel Four Lions
Alternativ titel We Are Four Lions
Regissör Christopher Morris (I)
Manus Christopher Morris (I), Jesse Armstrong, Sam Bain, Simon Blackwell
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Riz Ahmed, Kayvan Novak, Nigel Lindsay, Arsher Ali, Adeel Akhtar, Preeya Kalidas, Craig Parkinson, Julia Davis, Wasim Zakir, Benedict Cumberbatch, Mohamad Akil, Karl Seth, Waleed Elgadi, Alex Macqueen

Skapad 2019-12-15 av henrik_a87
En grupp muslimska fundamentalister i Storbritannien bestämmer sig för att tiden är inne för att spränga sig själva i luften. Problemet är bara att de inte vet vad de ska spränga och att ingen...   Läs mer »

Barneyk
2019-12-23
Det finns mycket fyndigheter här att uppskatta och att lyckas göra en så skruvad komedi på ett så här ämne och lyckas balansera det såpass bra att det aldrig känns osmakligt eller hatfullt är en bedrift som bör applåderas. I mitt vägande mellan en svag trea och en stark tvåa så läste jag lite om filmen och jag håller inte riktigt med om att det är en direkt sylvass satir. Det är en fyndig drift med förblindade terrorister, men det finns inte direkt något insiktsfullt eller konstruktivt som ger mer än underhållning, viss vågad avdramatisering och humanisering. Men vem är det som träffas av något vasst? Även om jag uppskattar en hel del här så lyckas filmen aldrig få mig engagerad eller att skratta. Det blir bara en väldigt stark tvåa, jag kan på vissa sätt tycka den är värd lite mer men dess humor tilltalar mig inte tillräckligt.
TURGUT
2016-09-27
Underfundigt kul...
BlueViper
2016-07-05
Blev väldigt förvånad av att filmen bara blev bättre och bättre. Den här sortens filmer brukar inte hålla hela vägen. Landar på en stark trea. Oväntat mycket skratt! Jag uppskattar verkligen Chris Morris btw, kanske man behöver göra för att gilla den här filmen.
Dele
2016-03-04
En film som vågar skämta om något väldigt kontroversiellt, allvarligt och tragiskt. Personligen uppskattar jag inte den tramsiga och nedvärderande tonen, men kan inte heller helt låta bli att dra på smilbanden till slut när filmen så uppenbart närmar sig det parodiska. Jag är lite kluven och sätter en stark betygstvåa.
2015-12-09
Dåliga komedier finns det gott om, men den här var faktiskt lite extra värdelös. I princip all humor skapas ur det faktum att terroristerna är korkade och klantiga, och den sortens humor går väldigt sällan hem hos mig. Att samtliga skådespelare denna gång är totalt talanglösa gör ju inte saken bättre. Barry är i synnerhet ett misslyckande av det mer pinsamma slaget, både sett till karaktären och sopan som spelar honom. När de sen vid ett sällsynt tillfälle faktiskt lyckas frambringa ett ganska kul skämt i form av det med wookien, så förstör de det snart genom att dra ut på det för länge. Det ska väl dock sägas att jag inte har några problem alls med att de gör en komedi på det här temat, de gör det bara inte roligt alls
nilsy00
2015-12-08
Älskade familje scenerna när han pratade med sin son om martyrdom. Stundtals dålig med glimtar av komedi geni
Jompalompier
2015-09-04
Föll mig inte alls i smaken, garvade till en gång (fårscenen) annars var det inget för mig.
Zahmel
2015-07-14
Riktigt bra och rolig film om självmordsbombare. Jag älskar mörk humor och Chris Morris är en av de bästa när det kommer till den genren. Hoppas att han fortsätter att göra fler filmer. TIPS!: Om ni gillar filmen så måste ni se hans serie Brasseye!
marleey
2015-05-03
Hela terrorist grejen är ganska lätt att skämta om. Four Lions lyckas och gör det hela på ett bra sätt. Korkat, fjantigt och roligt men ändå mörkt, allvarligt och det känns som att finns kritik där bakom skämten. Det är inte alla skämt som flyger högt. Men överlag så överraskar Four Lions positivt. Skådisarna gör ett bra jobb, bäst ifrån sig gör Riz Ahmed. Filmen känns aktuell även idag och kommer även göra det en bra bit in i framtiden. Stark 3:a.
2015-01-18
Idén med en terroristsatir är genialisk. För när vi varje vecka läser om självmordsattentat så behöver vi avdramatisera och kanske också avdemonisera det hela. Här i huvudrollerna har vi fyra jihadkrigare som inte är de smartaste vilket låter mig som tittare få ordentliga skratt genom filmen. Samtidigt gör filmen det inte helt enkelt för mig för hur korkade de än är så är de redo att offra allt för att spränga sig och andra i bitar. Väldigt tänkvärd och samtidigt väldigt rolig film.