Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

Forrest Gump


Forrest Gumps liv skildras under tre våldsamma decennier. Från att ha ansetts vara efterbliven blir han toppidrottsman, krigshjälte i Vietnam och framgångsrik affärsman. Det enda Forrest egentligen vill är dock att hans livs kärlek Jenny ska ha det bra. Forrest förkroppsligar en tidsålder, en lössläppt oskuld i ett USA på väg att förlora sin oskuld. Hans hjärta vet vad hans begränsade IQ inte kan förstå. Baserad på romanen "Forrest Gump" av Winston Groom från 1986.


Originaltitel Forrest Gump
Regissör Robert Zemeckis
Manus Eric Roth
Genre Drama, Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise, Mykelti Williamson, Sally Field, Michael Conner Humphreys, Hanna Hall, Haley Joel Osment, Siobhan Fallon, Harold G Herthum, Marlena Smalls, Aaron Izbicki, Michael Burgess, Steven Griffith, Sam Anderson, Margo Moorer
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 79419
Filmnummer 10

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av Anonym
Klassiker från 1994 med Tom Hanks i huvudrollen. Regisserad av Robert Zemeckis och baserad på en bok av Winston Groom. Filmen blev flerfaldigt Oscarbelönad när den kom, bland annat för bästa man...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av stjert_89
Forrest Gump är en film om en pojke/man med mycket begränsad intelligens. Trots detta lyckas han med både det ena och det andra i denna film. Till exempel hinner han med att bli en mycket framgång...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Anonym
Den starkaste fyran någonsin. En vacker dag ändrar jag nog mitt beslut och ger den en femma. Men just nu blir det en fyra för jag tycker den är lite överskattad. Robert Zemeckis \"Forrest Gump\"...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av henrik_a87
Forest gump handlar om en kille som heter som titeln. Han har en mycket låg intelligensnivå vilket gör att han blir retad av andra barn. Han träffar en flicka som heter Jenny som han lär sig myck...   Läs mer »

Skapad 2019-12-11 av Paths_of_Glory
Forrest Gump är en förståndshandikappad man som sedan sin barndom alltid varit en utstött och annorlunda människa. Men trots hans handikapp vacklar aldrig hans moral. Han lever i ett helt samhä...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av connya
Forrest Gump är en pojke som av samhällets klassas som lite onormal. Egentligen är det inget större fel på honom förutom hans tal och att han går med hjälp av stödskenor, men eftersom han int...   Läs mer »

Kommentarer


benjamin2
2019-07-08
En gammal klassiker!
päronanton
2018-09-12
Detta är ett sant mästerverk tycker jag! Älskar denna filmen!
Halofreak92swe
2018-02-04
Fortfarande en solklar 5 efter en omtitt 10 år senare! Så fin film!
Zingostar
2018-01-13
En av tidernas bästa filmer enligt mig. En riktigt bra story. Hanks skiner i huvudrollen. Även alla andra roller är i princip perfekt. Inte ett öga torrt igenom filmens andra hälft. Finns väl alltid saker man kan invända mot med filmens underliggande budskap om dåliga flickan och den religiösa hederliga pojken men det är egentligen irrelevant. Rekommenderar filmen.
C12
2018-01-10
I drygt två timmar får man se ett pucko snubbla omkring i världshändelsernas utkanter. Mycket svag trea.
yrkeschaufföre
2017-12-31
Oj, det verkar vara nästan 10 år sen jag såg den sist, det är ju klantigt att inte se riktigt bra film oftare. Den håller verkligen fortfarande och jag som bara tänkt slötitta satt framför tv'n igenom hela filmen.
RustyFilm
2017-11-11
Såg nyss om den här, det var 15 år sen sist (nu på blu-ray). Lika fantastisk nu som då, en rolig och värmande historia, kanske även provocerande. Men man får precis som Forrest själv gör bara hänga med för här händer det massor. Det ena otroligare än det andra man blir helt gripen och förstummad. Händelserna är helt oförutsägbara och det i hela 136 minuter. En makalös film. Bra,Bra. Det här måste väl vara 1990-talets bästa film, tror det
Rai
2017-09-29
Känns lite onödigt att ge den här filmen en kommentar, men det är helt ok och absolut sevärd, men jag tycker att den är lite för lång,,,,
erosagape
2016-11-03
Läckert gjord och störtbra musik. Tur att jag rekommenderades, nästan tvingades, att se den.
Stygga-Vargen
2016-10-22
Klassiker och mästerverk! Tom Hanks gör en av sina bästa roller i en av 90-talets bästa filmer! Filmen är både gripande, rolig och spännande!
Visa äldre kommentarer »