Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Förnuft och känsla


Marianne Dashwood förälskar sig i den stilige John Willoughby och struntar i sin syster Elinors varningar om att hennes impulsiva beteende kommer att leda till skvaller.


Originaltitel Sense and Sensibility
Regissör John Alexander (IV)
Manus Andrew Davies
Genre Drama, Romantik, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Wendy Albiston, Linda Bassett, Lucy Boynton, Dominic Cooper, Oisin Dickie, Mark Gatiss, Daisy Haggard, Rosanna Lavelle, Anna Madeley, Jean Marsh, Janet McTeer, Hattie Morahan, David Morrissey, Claire Skinner, Dan Stevens, Damien Thomas, Charity Wakefield
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 669
Filmnummer 58150

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2018-01-23
Nej tack, sånt här dravel får någon annan tycka om!
gubbenviktor
2015-06-26
Fina miljöer och så. Men... SPOILERVARNING!!!!! Jag fattar inte slutet? Hur kunde Edwards bror få gifta sig med Lucy Steele och ändå behålla pengarna från sin mor när inte Edward fick det??????? Snacka om feltänk av Jane Austen!
Franskaliljor
2010-08-25
Absolut helt fantastisk.
Ninonette
2010-08-17
Nej nej nej! Var är atmosfären, de fantastiska rolltolkningarna? Ang Lee ska det vara!
Soddy
2010-08-16
En väldigt väl utförd filmatisering, den känns äkta filmen igenom och den har inte samma problem(för mig åtminstone) att man känner igen alla skådespelare direkt, vilket också hjälper till att göra filmen mer äkta. Är man trött på Hugh Grants typiska skådespeleri som många säkert tröttnat av endast efter "fyra bröllop och en begravning" så är det ännu en anledning att se denna version istället för den från '95.
MaraJade
2010-08-16
Tänkte se om miniserien för att se om den var bättre en andra gång och första avsnittet var ok, men andra var rent sagt jobbigt att ta sig igenom mycket för att det som skedde i avsnittet som är charmig i boken och i Ang Lees version bara var irriterade att se på i denna version och det hjälper ju inte att de flesta skådespelare känns helt fel för sina roller. Nej, om man ska se en version av "Förnuft och känsla" så ska man utan tvekan avstå fråm att se denna och istället se på Ang Lees överlägsna version.
mazquara
2010-08-16
har nog aldrig varit så förtjust i den här historien, känns lite menlös.. men den är ju lite småtrevlig, svag trea.
LinneaP3
2010-08-15
Den här serien berörde mig djupt! Underbara skådespelare, bra manus, ja allt var bra!! Förnuft och känsla gav mig eftertankar och funderingar om kärlek (jag syftar på Marianne)
stjarnan_86
2010-07-04
Helt underbar. Jag tycker den var bättre än ang lees version. Känns mycket mer äkta. Rekommenderas starkt..
mammene
2010-02-04
Den slår inte Ang Lees verson, men den är klart sevärd.
Visa äldre kommentarer »