3.8

För några få dollar mer

Två prisjägare som är ute efter samma man, Indio, går inledningsvis sina egna vägar innan de beslutar sig för att gå samman för att spåra upp banditen, deras skilda motiv till trots.

Originaltitel Per qualche dollaro in più
Alternativ titel For a Few Dollars More
Regissör Sergio Leone
Manus Sergio Leone, Luciano Vincenzoni, Fulvio Morsella
Genre Action, Western, 60-tal
Skådespelare Clint Eastwood, Lee Van Cleef, Gian Maria Volontè, Klaus Kinski, Aldo Sambrell, Luigi Pistilli, Joseph Egger, Rosemary Dexter, Roberto Camardiel, Mario Brega, Mara Krupp, Panos Papadopulos, Benito Stafanelli

Skapad 2019-11-23 av von_fantasy
Sergio Leones andra film i Dollartrilogin. Clint Eastwood är tillbaks, precis som Gian Maria Volonté. Upplagt för succé, eller? Handlingen kretsar kring tre personer: I första hand Douglas Morti...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av BeforeYouDie
”Där livet var utan värde hade döden sitt pris. Därav Prisjägarna.” Sergio Leone är tillbaka efter succén med För en handfull dollar och kommer här mer ett helt eget verk, till skillnad fr...   Läs mer »

BarryHero
2024-12-05
Bäst är nog Gian Maria Volonte som antagonisten, medan Clint Eastwood är så cool som han brukar vara. Härligt soundtrack signerat Morricone och klassiska Leone-dueller. Bättre än ettan i mina ögon men når inte riktigt upp till Den gode, den onde, den fule. Skönt att den bröt mot många Hollywood-konventioner som rådde på den tiden. Stundtals riktigt mörk och grym!
RichardEk
2024-06-26
Placerad mellan den första mest ikoniska filmen i dollartrilogin och den tredje mest fulländande, är ’För några få dollar mer’ likväl ytterst sevärd. Förutom en lakonisk Clint Eastwood beror det såklart på att Lee Van Cleef är med och ges mycket utrymme framför kameran (han är väl rentav den huvudsakliga protagonisten?). Även om filmen tappar tempo något i början på slutet (den hade nog mått bra av att kortas ned något) är det dessutom en actionfylld och händelserik film. Det är bara att lyfta på hatten (eller få den avskjuten).
dudson
2018-12-01
Tvär grym Leone western som verkligen konkurrerar med guld klimpen The good the bad the uggly. Tycker denna dock har mera flyt i handlingen o kvalitee mässigt snäppet bättre än sist nämda film. Sen att boven Indios galna sadist garv, inget man glömmer i första taget%). Måste sätta en given 5emma ändock"
Willythekid
2018-01-02
Blir inte bättre än så!
RustyFilm
2016-12-07
Ett långsamt berättar tempo, vackra scenerier, härlig musik och mängder med närbilder på skäggstubb. Allt enligt Sergio Leones standard recept. En mycket väl renoverad utgåva.
Palmertz
2016-10-20
Bättre än första. 4,5/5.
Ghostface
2016-04-03
En bättre skriven och inte lika mycket b-film som den första i trilogin. Dock är den inte lika tight som första och denna har en mer allvarlig och våldsam ton även om den kännetecknande karga humorn finns kvar. Bra kemi mellan radarparet och extra kul med en liten biroll signerad Klaus Kinski.
Valarn
2015-09-09
Bättre än den första. Väldigt snygg, klassisk pompös westernmusik som gör det omöjligt för mig att inte le. Jag är sannerligen svag för Leones filmer. Något svag fyra i sin helhet och filmen (som så många äldre produktioner) kunde tjänat på ytterligare fördjupning i birollerna.
Zipper
2015-05-28
Fint som snus. Min Leone-favorit hittills, tror jag. Älskar Lee Van Cleef!
Ful_fisk
2014-12-21
Utmärkt spagetti-västern med Clintan och Lee van Cleef i högform. Bättre än ettan!