2.4

Flykten från apornas planet

Tre apor flyr från apornas planet och landar på jorden 1973. Människorna får reda på jordens katastrofala framtid och vissa beskyller aporna.

Originaltitel Escape from the Planet of the Apes
Regissör Don Taylor
Manus Pierre Boulle, Paul Dehn
Genre Familjefilm, Science Fiction, Drama, Action, 70-tal
Skådespelare Roddy McDowall, Kim Hunter, Bradford Dillman, Natalie Trundy, Eric Braeden, M Emmet Walsh

martineden
2017-07-24
[rek. 2] Problemet med uppföljare är vanligtvis konsten att koppla den nya delen till den gamla och sedan hitta nya perspektiv, där man har nya saker att säga. Denna uppföljare gör detta på ett lysande sätt! Den förlitar sig på McDowalls och Hunters fina kemi och skådespel. Tycker om filmens struktur: den börjar som en komisk persons out of place, som subtilt kopplas till apornas behandling av människorna i första filmen, men blir sedan mer allvarlig i tonen. Musiken är mycket bra och jag gillar även dialogen och faktumet att antagonisten är nyanserad, det vill säga inte helt och hållet ond. En mycket bra tredje del! 4.
hsimpson
2015-12-28
Ja, det här var bra mycket bättre än den första uppföljaren. Underhållningsvärdet är helt okej. Stabil trea.
Barneyk
2015-12-07
Efter den oerhört svaga och enligt mig totalt misslyckade tvåan så överraskar detta ordentligt. Inledningen är krystad och funkar inte särskilt bra, men har man överseende med det tycker jag det hela hanteras väldigt bra.
Redwood
2014-10-02
Filmerna Escape, Conquest och Battle utgör egentligen en egen trilogi, skild från de två tidigare. Escape är mycket spännande och nervig I sann sjuttiotalsanda,
Kriffot
2014-10-01
Börjar som buskis sen blir det totalt ointressant.
idd
2014-09-30
Bedrövlig parodi på de två första filmerna. Som Arnold i klappjakten ungefär..
2014-05-10
Mer komik och drama och mindre sci-fi och äventyr. Utspelas i 70-talets L.A, så ingen futuristisk charmig scenografi att vänta här. Ändå en hyfsad uppföljare som trots många lösa trådar ändå får ihop det i slutändan.
uncle_funk
2014-05-08
Filmen känns inte alls som en i serien då det är mer komik och story som försöker bära stor seriösitet Men jag tycker helt klart, som film att den är underhållande.
Snah
2014-02-18
Typisk cirkusrulle. Målsökande kikare!
vonadel
2014-01-20
Även om den inte är i närheten av ettan så är den iaf betydligt bättre än tvåan. Trots att serien har sina brister så gillar jag verkligen detta franchise. Slutet var riktigt bra! Men allra bäst var nog ändå zoo-skötaren i början med en frisyr som vore den från en annan värld! :) /6/10