billiga elavtal
billiga elavtal

3.6

Flykten från Alcatraz

1960 lär tre fångar ha lyckats fly från det berömda fängelset i San Franciscobukten, vilket har resulterat i detta fängelsedrama.

Originaltitel Escape from Alcatraz
Regissör Don Siegel
Manus Richard Tuggle
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 70-tal, Biografi
Skådespelare Clint Eastwood, Fred Ward, Patrick McGoohan, Jack Thibeau, Paul Benjamin, Roberts Blossom, Larry Hankin, Bruce M Fischer, Frank Ronzio, Fred Stuthman, David Cryer, Madison Arnold

Skapad 2019-11-10 av BobbyPeru
1971 kom Dirty Harry. Den filmen inledde ett framgångsrikt samarbete mellan Clint Eastwood och regissören Donald \"Don\" Siegel. Åtta år senare kom fängelsefilmen Escape from Alcatraz. Året inna...   Läs mer »

päronanton
2022-11-18
En klassiker!
Undine
2022-10-25
Riktigt bra! Jag visste inte att "Nyckeln till frihet" var baserad på en film. Hur som helst, bra och trevlig och nervkittlande. Dock lite konstigt klippt och man får inte komma så nära karaktärerna.
karlmats
2022-01-01
Jag gillar fängelsefilmer och den här var inget undantag. Clintan gör en tyst och mystisk karaktär som så många gånger förr och det är med spänning man följer med honom in i denna dystra betongklump. Fängelsemiljöerna känns realistiska och många av de andra fångarna likaså. Kul att man sitter och håller på de som försöker fly trots att man inte har en jävla aning om vad det är för lirare egentligen. Undrar om en svensk remake där medlemmar ur Dödspatrullen eller Shottaz försöker fly från Kumla hade genererat samma känsla av sympati hos åskådaren? Nåja, Clintan är ju någon man alltid håller på oavsett vad, så det spelar kanske ingen roll. Det höjer sig väl kanske aldrig riktigt men lägstanivån och den konstanta spänningen håller mig ändå så pass intresserad hela vägen att allt annat än en 3a känns uteslutet.
2021-04-28
Absolut! Den här filmen håller fortfarande... Jag gillar den...
BarryHero
2021-04-16
Överraskande engagerade, välgjord, och korrekt historiebeskrivning av den riktiga flykten från Alcatraz i början av 1960-talet. Det enda minuset är egentligen den malplacarade ondingen som vill Clint Eastwood illa utan någon riktig anledning mer än att han är stor och genomond. Arbetet som ledde fram till flykten var verkligen imponerande.
Visse93
2020-08-11
Oavsätt hur många gånger jag ser om den här filmen kommer jag aldrig att tröttna på den. Filmen är välgjord och intressant. Clint Eastwood gör rollen som Frank Morris mycket bra. En stark femma!
Olof_Gronlund
2020-04-20
Alltid skoj med filmer från förr i tiden, hade denna gjorts idag hade vi haft effekter som förstörde hela. Baserad på en verklig historia, så klart intressant att se på, men nackdelen är samtidigt att man inte kan svänga ut från händelsen precis. Men fungerar bra.
Nalleman
2017-11-27
Ett gott stycke spänning och underhållning klart värt att se.
RustyFilm
2016-12-09
En spännande fängelse/flykt film som kom 15 år innan "Nyckeln till frihet". Filmerna är till handling ganska lika även om ”Nyckeln” är några snäpp vassare.
lekke
2016-06-25
Mja, det är väl lågmält spännande men detta har inte åldrats särskilt väl. Se mycket hellre "Le Trou" för en mkt bättre fängelseflykt.