Flying Padre

Två dagar i en prästs liv, som flyger runt i sitt flygplan och sprider glädje.
Originaltitel | Flying Padre |
Alternativ titel | Flying Padre: An RKO-Pathe Screenliner |
Regissör | Stanley Kubrick |
Genre | Kortfilm, Dokumentär, 50-tal |
Begravningsscenen var nog det enda som inte var rekonstruktion, och det var väl också filmens starkaste element, men visst gav väl kameraåkningen i slutet någon vink om vad Kubrick skulle göra senare. I övrigt har jag sett bättre journalfilmer.
En idag ganska humoristisk upplevelse i sin skönmålade kostym. Alldeles för kortfattad och syfteslös också. Synd att en sådan här journalfilm sänker Kubricks fantastiska betygsnitt.
En fin liten dokumentär som värmde. Tillika Kubricks första regi.
Gav inga större intryck, men var heller inte dålig. Får betyget precis över godkänt, en sexa.
jäkla kass faktiskt som stanleys alla väldigt tidiga filmer men måste ändå ge den en tvåa för det är stundvis en del riktigt snygga bilder.
kubricks bästa film!!!! eller inte, men gullig. det är mer en infomercial än en kortfilm dock
Jag vill inte förstöra Kubricks betygssnitt över en nedrans kortfilm, men nog kan du bättre. 3−/5
Inget vidare och rätt meningslös tyvärr.
Tuff präst :)
"Flying Padre" är ingen film som du borde ge din farmor i 90-årspresent. Ännu sämre till din 5-åriga dotter, på hennes barnkalas. Men värst av allt, vore att ge den till din ömma mor - på Mors dag.