3.4

Flickor i karriären

Annie och Hannah är omkring 30 och har inte setts sedan studieåren. De möts igen för att tillbringa ett veckoslut i London tillsammans. De kommer att slå en brygga över åren och återfinna vänskapen och varandra i de mognare, mer avslipade och självsäkrare personer de har blivit.

Originaltitel Career Girls
Regissör Mike Leigh
Manus Mike Leigh
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Katrin Cartlidge, Lynda Steadman, Kate Byers, Mark Benton, Andy Serkis, Joe Tucker, Margo Stanley, Michael Healy

Raimo_1985
2019-04-24
Mycket bra och helt klart annorlunda, men jag måste ha sett den här någon gång förrut. Jag känner igen vissa scener väldigt mycket. Bästa av Mike Leigh jag sett hittills.
Rymdis
2012-11-23
Det är skönt att för en gångs skull se en film som innehåller intressanta karaktärer.
mammene
2012-10-27
Jag har lite svårt att bedöma den här historien för jag både gillar och ogillar den. Det jag ogillar är att det blir lite för mycket galenskaper som jag inte riktigt förstår vad det tillför, det hade räckt med hälften, Men samtidigt är den underhållande så länge den varar, men inget mästerverk. Kan tänka mig att huvudpersonerna hade rätt roligt under inspelningen!
StureStenhög
2012-10-25
Min andra Mike Leigh, den första var Happy-Go-Lucky, och känslan den här gången är densamma som efter den. Det mesta i filmen är egentligen bra, men problemet ligger helt och hållet i den viktigaste beståndsdelen, nämligen karaktärerna. Här förstår jag överhuvudtaget inte varför alla karaktärer beter sig retarderat när det är dåtid, nån poäng är det väl meningen att det ska finnas, men för mig blev det bara irriterande. Ett annat irritationsmoment är att karaktärerna hela tiden försöker vara roliga utan att lyckas med det, och överlag blir det helt enkelt för flamsigt. Jag har fortfarande hopp om Leigh, han verkar trots allt vara en bra regissör, jag måste bara hitta en film där jag står ut med karaktärerna
TheJack
2012-01-24
Jag vill tycka om det här; på många sätt är det ju ett välskrivet och, åtminstone stundtals, lite gripande drama. Dessvärre är musiken fruktansvärt jävla rutten och används på ett helt värdelöst sätt, vilket förstör mycket. Dessutom tycker jag inte att växlingarna i tid funkar särskilt bra, och att jag har lite svårt för att karaktärerna är så over the top. Men tvåan är väldigt stark och stundtals är det definitivt en bra film, så jag ser ändå fram emot att se fler av Leighs filmer.
divaad
2011-12-12
Blev verkligen positivt överraskad! En stark trea blir mitt betyg, gränsfall till fyra!
TonyMontana
2010-11-23
Underbar liten historia om studiekamrater som träffas igen ett antal efter studietuden. Härlig dialog och spännande karaktärer även om vissa må kännas lite överspelande. Alla slumpartade möten från det förflutna ger dock filmen en känsla av overklighet: 3:a
kennert
2010-05-02
En bra Leigh-film.
lekke
2008-09-22
Det spastiska skådespelet under 80-talet var lite skrattretande. Kändes som en lättviktare från Leigh eftersom han kan frammana betydligt starkare känslostormar (t.ex. "Hemligheter och lögner" och "All or nothing")
Gordyal
2008-01-08
Denna går definitivt in på min botten-10-lista. Filmen är på gränsen till otittbar med sina pinsamma karaktärer, krystade dialog och skådespelarnas hysteriska överspel – och allt detta är enbart Mike Leighs fel. Satan så uselt!