Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Flickan från Auschwitz


Filmen porträtterar den legendariska journalisten och författaren Cordelia Edvardson. Hon överlevde koncentrationslägren, räddades till Sverige som tonåring, och skapade sig här en position i tidningsvärlden. För 25 år sedan flyttade hon till Israel och bor numera i Jerusalem varifrån hon regelbundet rapporterar om konflikten i Mellanöstern. Filmen är därför också ett porträtt av konflikten mellan Israel och det ockuperade Palestina. Filmen söker sig till grundtemat i många av Stefan Jarls filmer: människans enastående förmåga att överleva trots alla odds.


Originaltitel Flickan från Auschwitz
Regissör Stefan Jarl
Genre Dokumentär, 2000-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 144
Filmnummer 35629

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Raimo_1985
2015-10-12
Ganska bra, inte så en-sidigt. Tycker jag.
Taliah
2012-08-25
Som vanligt en ytterst ensidig bild av konflikten, men Cordelia är ju helt klart en cool brud. Fattar inte varför hon inte fick komma lite mer till tals om sina åsikter kring situationen idag, istället för Jarls små svennetolkningar.
Ola_Schubert
2009-09-05
Har glömt bort att jag hyrt och sett denna film. Så här löd min recension på lovefilm: "I Filmen varavas bilder ifrån Cordelias arbete i Israel/Palestina, bilder ifrån förintelsen med hennes kommentarer och andras kommentarer om Cordelias arbete. Tyvärr så är Cordelias kommentarer ibland lite onödigt långa. Dessutom innehåller denna DVD utgåva ifrån "folkets bio" inte ens textning för hörselskadade. Ibland vill jag ha sådan textning på, för att inte missa något viktigt, speciellt i en dokumentär som denna där Cordelia bryter lite i sitt tal. Därför kan betyget inte bli mer än en svag fyra, för denna dokumentär, som i stort, är alldeles utmärkt." Filmtipset tror att jag skulle ge denna film en trea i dagen läge, och det kanske stämmer. Men en sådan ändring får vänta till en ev omtitt.
JoeZ
2007-11-12
Lite för sporadiskt men känns ändå personlig...
MrOscar
2006-12-18
Viktigt att berätta om, men trist film ändå.
Filmguru
2006-10-18
Jag är intresserad av förintelsen och likaså israel/palestina-konflikten men dokumentären spretade för mycket. Trodde det skulle vara mer från förintelsen.
Kirikou
2006-02-11
Ett intressant levnadsöde.
JPK
2005-10-21
Den visar val bara en del av Cordelias liv och den del ar valdigt politiskt vald och gors inte sarskilt spannande? Hur palestiner behandlas vid vagsparrar och att det finns israel som forsoker gora nagot at det ar val inga nyheter...
Snah
2005-10-09
Cordelia Edvardsson är mer intressant än denna mycket ojämna dokumentär.
Agent_Cooper
2005-08-27
Underbart arkivfoto. Jag har inte känt såhär mycket för nåt arkivfoto någonsin.
Visa äldre kommentarer »