2.6

Flamingo Kid

För Brooklyngrabben Jeffrey känns det som om hela hans liv är inrutat från början till slut. Först college och därefter jobb på pappas plåtslagarfirma. Därför ska sommaren 1963 njutas i fulla drag. Färden går därför mot Long Island och den berömda Flamingo Beach Club, där perfekta människor lever perfekta liv i lyx. Där blir han förälskad i den vackra Carla, dotter till en av klubbens ägare. Han lyckas dessutom få ett drömjobb som försäljare av sportbilar hos den slipade Mr. Brody. Naturligtvis börjar han trivas i sin nya glassiga tillvaro, och vänder därför sin familj ryggen. Men i de lugnaste vatten lurar som bekant de fulaste fiskarna, och även drömvärldar har sina baksidor.

Originaltitel The Flamingo Kid
Regissör Garry Marshall
Manus Garry Marshall, Neal Marshall
Genre Drama, Komedi, Romantik, 80-tal
Skådespelare Richard Crenna, Matt Dillon, Hector Elizondo, Molly McCarthy, Eric Douglas, Martha Gehman, Jessica Walter, Carole Davis, Janet Jones, Brian McNamara, Fisher Stevens, Marisa Tomei, Novella Nelson, Steven Weber, Bronson Pinchot, Leon, Frank Campanella, Richard Stahl, Joe Grifasi, Ron McLarty, Googy Gress, Tracy Reiner

Bokföringsprogrammet Mineko

2023-04-18
Simpel strandromantik med lite budskap inkastat. 80-talet gestaltar 60-talet och den är inte utan charm, men en rätt tanig film överlag.
ItalyErik
2022-06-09
Nostalgisk 60-talsskildring. Dillon är mycket bra. Feelgood med charm!
2018-12-17
Det här var sannerligen ett riktigt standardmanus ner till minsta lilla moralkaka, men jag kommer ändå inte ifrån att den har en viss charm, jag är trots allt lite svag för sådant här. Man får ju sig en dos av både 60-tal och 80-tal i en härlig kombination. Jag gillar soundtracket och miljöerna, och det är lite komiskt att många filmer från den här eran gärna vältrar sig i rika människors livsstil, men sedan inte riktigt vågar stå för det. Crenna är lite skön också. Egentligen sätter jag ett högre betyg än vad filmen förtjänar, men det vore nästan lite oärligt att sätta något lägre än en trea när jag trivdes så bra när jag såg den
eriqk
2017-10-24
Då okänd John Turturro dyker upp som en medlem ur ett rivaliserande gäng
Discoe
2008-01-18
Skön rulle faktiskt..
ouimadame
2007-07-09
svag film, men relativt snygg.
RiffRandell
2005-07-17
En bra gjord och sexig, solig film med mycket ung Matt Dillon - snygg som attan! Crenna en klassisk gammal korthaj och Elizondo är också med.
Mr.Purple
2004-10-03
Ja, men lite svag, dock välspelad av samtliga.
BladeHater
2004-07-28
Crenna är cool.
GerrardOlo
2004-06-18
Dillon kan bättre se t.ex rumble fish.