3.6
3.6
Fjärilens tunga
Året har kommit då Moncho ska börja skolan. Första dagen blir inte alls som han tänkt sig. Redan från början är Moncho livrädd för sin lärare Don Gregorio och i upphetsningen kissar han på sig i klassrummet. Med blossande kinder rusar han hem och gömmer sig. Samtidigt nalkas det spanska inbördeskriget.
Originaltitel | La lengua de las mariposas |
Regissör | José Luis Cuerda |
Manus | José Luis Cuerda, Manuel Rivas, Rafael Azcona |
Genre | Drama, 90-tal |
Skådespelare | Manuel Lozano, Fernando Fernán-Gómez, Uxía Blanco, Gonzalo Uriarte, Alexis de los Santos, Jesús Castejón, Guillermo Toledo, Elena Bagutta, Tamar Novas, Tatán, Roberto Vidal Bolaño, Celso Parada, Celso Bugallo |
Titeln lockar till gamla svenska rockminnen men det här långt ifrån Eldkvarn-Pluras höga sjaviga hatt. Resan gå till Spanien och medelhavets klimat och berättarkultur.
Vi möter Moncho, en sp... Läs mer »
Finns bra icke engelska filmer som är riktigt bra, som denna!
En ganska fin skildring av barndom och vuxenvärld. Lite sockersöt överlag men det vägs upp av det tragiska slutet.
Filmen lyckas vara mer rörande än de 3 noveller som den är baserad på, det var väldigt längesen en film gjorde mig gråtfärdig.
En helt fantastisk film! Helt rödgråten, pga slutet men även pga den fina vänskap som skildras i filmen.
slutet är sjukt sorgligt :(
Jag håller med Commandante.
Det är snällt och fint men ganska oengagerande i sin helhet. Tyvärr.
för lågmäld å ointetsägande för min del.. alldeles för bleka karaktärer för att engagera, endast slutet är lite rörande..
inte sett den sedan spanska lektionen när jag gick i sexan för ca 7 år sedan, men jag minns att det var en väldigt fin film
vi såg den på spanska, den var bra ändå :) han var så söt.