billiga elavtal
billiga elavtal

3.6

Fjärilens tunga

Året har kommit då Moncho ska börja skolan. Första dagen blir inte alls som han tänkt sig. Redan från början är Moncho livrädd för sin lärare Don Gregorio och i upphetsningen kissar han på sig i klassrummet. Med blossande kinder rusar han hem och gömmer sig. Samtidigt nalkas det spanska inbördeskriget.

Originaltitel La lengua de las mariposas
Regissör José Luis Cuerda
Manus José Luis Cuerda, Manuel Rivas, Rafael Azcona
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Manuel Lozano, Fernando Fernán-Gómez, Uxía Blanco, Gonzalo Uriarte, Alexis de los Santos, Jesús Castejón, Guillermo Toledo, Elena Bagutta, Tamar Novas, Tatán, Roberto Vidal Bolaño, Celso Parada, Celso Bugallo

Skapad 2019-12-15 av weng-weng
Titeln lockar till gamla svenska rockminnen men det här långt ifrån Eldkvarn-Pluras höga sjaviga hatt. Resan gå till Spanien och medelhavets klimat och berättarkultur. Vi möter Moncho, en sp...   Läs mer »

2018-03-26
Finns bra icke engelska filmer som är riktigt bra, som denna!
Dele
2015-04-19
En ganska fin skildring av barndom och vuxenvärld. Lite sockersöt överlag men det vägs upp av det tragiska slutet.
MagicalBengt
2014-01-11
Filmen lyckas vara mer rörande än de 3 noveller som den är baserad på, det var väldigt längesen en film gjorde mig gråtfärdig.
annkarls
2012-09-26
En helt fantastisk film! Helt rödgråten, pga slutet men även pga den fina vänskap som skildras i filmen.
martingo89
2010-11-08
slutet är sjukt sorgligt :(
SynthErik
2009-12-06
Jag håller med Commandante.
jenz
2008-08-29
Det är snällt och fint men ganska oengagerande i sin helhet. Tyvärr.
idd
2008-04-29
för lågmäld å ointetsägande för min del.. alldeles för bleka karaktärer för att engagera, endast slutet är lite rörande..
Angeliana
2008-04-19
inte sett den sedan spanska lektionen när jag gick i sexan för ca 7 år sedan, men jag minns att det var en väldigt fin film
beatrs_
2008-02-28
vi såg den på spanska, den var bra ändå :) han var så söt.