Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Five Dolls for an August Moon


En rik industrimagnat bjuder in ett par vänner till sin privata ö för att vila upp sig men också göra affärer med den lysande kemisten professor Farrell. En efter en börjar gästerna dö och en storm hindrar besökarna från att lämna ön.


Originaltitel 5 bambole per la luna d'agosto
Alternativ titel Island of Terror
Regissör Mario Bava
Manus Mario di Nardo
Genre Mysterium, Thriller, 70-tal
Skådespelare Howard Ross, Edwige Fenech, William Berger, Ira von Fürstenberg, Helena Ronee, Teodoro Corrà, Ely Galleani, Edith Meloni, Mauro Bosco, Maurice Poli
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 138
Filmnummer 11551

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


dudson
2022-09-24
Death makes me thirsty"). Filmen var lika träig/tråkig som jag mindes den way back" Fast nog är 5-Dolls extremt snygg som ett fräckt konstverk. Även bra skådisar av den gamla skolan. På minus kontot hör Piano plinkandet som går en på nerverna skapligt fort, samt den lövtunna storyn.
henrikj
2021-04-12
Ganska trist men det finns ändå en charm där. Väldigt frekventa klädbyten!
Raimo_1985
2018-02-28
Minst bra Bava-filmen jag sett hittills. Plus och godkänt för hantverk, foto och hon den snygga vad hon nu heter. En fröjd. Plus också för det smutsiga med döingar i frysrummet. Det var snyggt gjort. I övrigt så är filmen, seg, tråkig, ointressant och full av flum som jag inte gillar som cocktailmusik och töntiga kläder. Osammanhängande är det också. Jag tyckte inte om den här filmen.
Gordyal
2017-12-22
Ingen som helst stämning, ingen som helst spänning, väldigt lite våld och så gott som inget naket. Dessutom för lite Fenech. (4/15)
niebaotan
2015-12-02
Langt ifran en av Bavas battre filmer men ar tillrackligt snygg och spannande for att na upp till godkant. 3-

2013-09-16
Bava kan bättre än så här!

2012-09-14
trevlig film att ha i bakgrunden, den är ju snygg iaf, men handlingen var helt ointressant tyckte jag.
schramm
2011-08-13
Snygg, som vanligt när det gäller Bava, men storyn tar sig aldrig och det känns segt och omotiverat.
Sibiria
2010-12-21
Troligtvis den sämsta giallon av dem alla, i alla fall om man gillar att ha en huvudperson att bry sig det minsta om och en knivig mordhistoria att klura på. Möjligtvis figurerar det en mycket märkligt klippt version där ute för upplösningen är nog den mest obegripliga jag sett.
final_cut
2010-11-19
Vad är det för del på er alla? Filmen hade substans för ca tio minuter, resten är meningslös utfyllnad. Och hur kom de fram till att den musiken lät bra, gör ju ont att lyssna på! Ingenting funkar i denna film, enda behållningen är Bavas användning av färger...men till vilken nytta frågar man sig.
Visa äldre kommentarer »