First Strike
Polisen Jackie Chan deltar i ett tillslag mot en internationell spionliga. En av brottslingarna kommer undan och Jackie jagar honom genom flera länder.

Originaltitel | Jing cha gu shi IV: Jian dan ren wu |
Alternativ titel | Police Story IV |
Regissör | Stanley Tong |
Manus | Elliot Tong, Greg Mellot, Stanley Tong, Nick Tramontane |
Genre | Komedi, Action, Äventyr, 90-tal |
Skådespelare | Jackie Chan, Jackson Lau, Annie Wu |
Jackie Chan hade sin stora era under 80-talet. Han regisserade och medverkade i en rad oförglömliga klassiker. Han var då också i absolut toppform vilket han visade i sin Police Story och Sammo Hu... Läs mer »
Det dröjer mer än en timme innan vi får en typisk Jackie Chan-sekvens, men trots bristen på bra fightingscener väger fåtalet upp för resten av filmen såpass att den ändå når godkänt. (5/10)
En av Jackies bättre....
Bra fart och bra fighting, inget illa sagt om det. Men den är illa ihopsatt och det känns som att scenerna är inkastade på måfå med turen att hamna i hyfsat rätt ordning.
Ett par riktigt feta fighter, men det är för mycket annat trams tyvärr. Blir tvungen att sänka. Men när Jackie slåss med stegen kommer alltid vara en av de bästa martial arts-sekvenserna någonsin.
Bra action för det mesta men fighten under vatten är mer kreativ än bra och dessutom alldeles för lång. Kompetent underhållning för stunden men handlingen rinner ut så fort eftertexterna rullar och humorn missar mer än den träffar.
Dubbningen gör att betyget bara blir en 3:a i denna annars roliga & underhållande film.
En av Jackie Chans bättre filmer och stunten med stegen håller ju världsklass
Inte det bästa av Jackie Chan.
Fartfylld och ett par spektakulära stunts. Inte minst en häpnadsväckande fight med en Stege. Men som film helt ointressant.
Väldigt rolig om man skrattar åt fel saker :P