Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

First Position


Dokumentär som följer sex begåvade balettelever med skiftande bakgrunder under deras förberedelser för Youth America Grand Prix, en prestigefylld tävling där världens främsta danskompanier letar nya talanger.


Originaltitel First Position
Regissör Bess Kargman
Genre 2010-tal, Dokumentär, Komedi, Drama, Familjefilm
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 28
Filmnummer 95437

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hestret
2013-02-05
En formulär dokumentär som skildrar spännade personligheter och familjedynamik på ett bra och intressant sätt. Grundidén har mycket stor potential, men dras ändå ner lite. Det hade kunnat vara bättre om den mer tydligt framhävde de intressanta frågorna kring barns fria vilja och den press de ställs under, vilka nu hamnar lite i skymundan för de vackra dansframtädandena och regissörens vilja att hylla barnen. Dessutom är scoret i vägen och lite väl inträngande. En sämre version av Spellbound. En stabil trea och en solid dokumentär. Jag kan tänka mig att andra gillar den mer än jag, så den rekommenderas ändå.
HerrFågelsaft
2012-02-06
Konventionell dokumentär om något som kan te sig provocerande för en svensk: Elitsatsande barn som drivs på av sina föräldrar. Är det barnets val eller förälderns? Olika dansare ser ut att ge olika svar, men de som gjort filmen undviker smidigt att lägga in sina värderingar utan överlåter det åt tittaren. Jag reagerar dock lydigt på barnmisshandeln i en tidig scen med Aran och hans franske idiottränare. Gillar att man låter ungdomarna, föräldrarna och tränarna sköta det narrativa själva, det finns ingen påträngande kommentatorsröst. Däremot stoppas det in en hel del text på skärmen och det känns lite synd.