3.4
3.4
First Cow
Historien utspelas i USA under tidigt 1800-tal och skildrar två outsiders som finner varandra i en landsbygd där det bara finns en enda ko. Duon blir vänner och börjar baka och sälja scones för att tjäna pengar. För att detta ska vara möjligt måste de dock tjuvmjölka kon varje kväll.

Originaltitel | First Cow |
Regissör | Kelly Reichardt |
Manus | Kelly Reichardt, Jonathan Raymond |
Genre | Drama |
Skådespelare | John Magaro, Orion Lee, Rene Auberjonois, Toby Jones, Ewen Bremner, Scott Shepherd, Gary Farmer, Lily Gladstone, Alia Shawkat, John Keating, Dylan Smith (I), Manuel Rodriguez, Clayton Nemrow, Jared Kasowski |
Högst mediokert filmskapande som känns som något som 70-talet glömt.
Härligt! Lite vibb av Jarmusch, lite Altman, Jungfrukällans vidriga mungiga på ett hörn också! Otroligt sympatiskt och underbart genomfört. Min gamla kropp orkar dock inte med ”jag når nästan”-sekvenser och när filmen trillar in i det genre-typiska (om än kort) blir det lite svagare. Stabil fyra.
Långsam, men med en ständig obehagskänsla. Fick tyvärr aldrig tillfälle att njuta av vänskapen.
Helt briljant.
En egensinnig film som inte verkar bry sig så mycket om berättarkonventioner, och säkert är det så att jag borde se fler av Kelly Reichardts filmer. Jag gillar prologen i all sin enkelhet, och sedan blir det här en trivsam skildring av ett nybyggarsamhälle från en period i den tidiga amerikanska historien som vi ser lite för lite av på film. Ganska länge är det svårt att hitta något riktigt fokus i det som skildras, och det känns helt okej, men med tiden börjar det också växa fram en kul handling. Fler kofilmer åt folket antar jag
Ingen dussinfilm direkt, och det är det jag gillar. Inledningsvis måste jag erkänna att jag hade mina funderingar, vad ska detta ta vägen? Det tog onekligen en lite egen väg, men så bra det blev. Det var lugnt berättat, men ändå med en viss dold spänning. Snällhet är en underskattad egenskap i film, kanske tom i själva livet. Stark trea.
tajt bromance-rulle
Väldigt fint fotad