Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Firelight


Under 1800-talets början går den fattiga Elisabeth med på att mot betalning föda ett barn åt en anonym engelsk aristokrat. Sju år senare tar hon anställning på ett gods som visar sig ägas av den anonyme aristokraten och träffar sin nu sju år gamla dotter.


Originaltitel Firelight
Regissör William Nicholson
Manus William Nicholson
Genre Drama, Romantik, 90-tal
Skådespelare Sophie Marceau, Stephen Dillane, Dominique Belcourt, Kevin Anderson, Lia Williams, Joss Ackland, Sally Dexter, Emma Amos, Maggie McCarthy, Wolf Kahler, Annabel Giles, John Flanagan, Tom Fisher, Valerie Minifie, Diana Payan
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 143
Filmnummer 38890

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Merwinna
2018-07-25
Fin, sorglig, tragisk, vacker och ja även erotisk film, dock orealistisk och med mycket förutsägbar handling och slut. En film som man kanske uppskattar som mest när man är en ung flicka och i värsta vacker-men-fattig-guvernant möter melankolisk-tjusig-lord-fasen! :-) Även om den här filmen inte riktigt följer den vanliga mallen i sådana historier. Huvudpersonerna börjar s.a.s. sitt förhållande i fel ände! (Det står för övrigt fel i referatet: guvernanten kommer naturligtvis inte till godset där hennes tidigare älskare - eller uppdragsgivare - och deras gemensamma dotter bor av en slump, utan hon har ägnat sju år åt att spåra upp dem.) Idag identifierar jag mig faktiskt mera med lordens stackars svägerska än med guvernanten: hon offrar tio år av sitt liv, avstår från äktenskap och egna barn, för att sköta hushållet åt lorden i förhoppningen att han ska börja älska henne och så småningom gifta sig med henne när hans svårt handikappade hustru äntligen dör... Några scener är alltför underspelade (jag menar: med för lite känslor) och det gör dem orealistiska och drar bort från betyget. Huvudrollsinnehavarna är perfekta i sina roller; att Sophie Marceau är infödd fransyska gör det mer äkta och förhöjer upplevelsen. Och om man gillar 1840-talet, så finns det mycket fint att titta på här, för de har verkligen fångat tidsandan i varje detalj!
Rai
2018-01-01
Inte alls så dålig, gillar filmen...
origC-J
2015-08-18
Lite som att man tagit diverse kostymfilmer och satt ihop dem. Väldigt mellanmjölk, storyn går som man kan förvänta, och ingen gör något enormt avtryck.
MaraJade
2010-08-03
En helt ok film, inte alltför sötsliskig.
Garnele
2008-04-27
Mysig och precis sådär lagom sentimentalt blaskig.
goderian
2008-02-04
ändrar till en fyra från en femma..
Papagiorgio
2007-03-12
Helt OK nattfilm... ganska gripande.
Dunkelbrink
2007-03-12
Perfekt nattfilm. FInt foto och MArceau är alltid lika snygg. För lite konflikter i storyn, men jag gillade den ändå. JAg vill ha det där sjöhuset.
Rimy
2007-02-28
väntat slut........det är väl en svag trea.
doofus
2007-01-08
Om bara Jane Eyre kunde ha porträtterats lika vackert och med lika stor intensitet...
Visa äldre kommentarer »