Final Fantasy: Advent Children

Filmen tar vid två år efter slutet i tv-spelet Final Fantasy VII och återförenar dess karaktärer i nya äventyr. En underlig sjukdom kallad "geostigma" brer ut sig över världen och dödar mestadels barn. Cloud Strife, som numera lever ett ensamt liv, blir uppsökt av Shinras förre VD Rufus som vill att Cloud skyddar honom från tre mystiska bröder som letar efter sin mor. Den mest talföre av bröderna är väldigt lik Sephiroth, spelets stora skurk.

Originaltitel Final Fantasy VII: Advent Children
Regissör Tetsuya Nomura, Takeshi Nozue
Manus Kazushige Nojima
Genre Äventyr, Action, Science Fiction, Fantasy, Anime, 2000-tal
Skådespelare Takahiro Sakurai (röst), Ayumi Ito (röst), Shotaro Morikubo (röst), Toshiyuki Morikawa (röst), Tsuduruhara Miyuu (röst)
Filmnummer 19792

Skapad 2019-11-09 av connya
Man kan \"försvara\" Advent Children med ett par argument; 1: man kan ha spelat spelet mer än vad som är hälsosamt och därmed älska karaktärerna - eller; 2: Man kan tycka att japaner berättar ...   Läs mer »

Slegnirp
2016-09-25
Svårt att sätta betyg. Som fan av spelet är det en 4:a för hur den rena fanservicen. Men som film kan jag inte ge annat än en 2:a. Den är snygg men den är ologisk och man behöver ha spelat spelet först och en film måste alltid kunna stå på egna ben.
MaxMackan
2014-02-04
Snygg, inte minst i fight-scenerna, men nästan omöjligt att hänga med ordentligt för mig som inte spelat spelet. Det ligger dock på min spel-todo, så jag får väl se om den här sen...
Blodqvist
2013-08-11
En mycket bättre film än Spirits Within. Fast föregångaren till Playstation är bättre och filmen känns som en onödig uppföljare. Gillar man glitter, monster och svärd så är detta filmen för dig.
V70
2013-08-08
Önskar att jag hade känt till spelet innan jag började titta... Därav betyget på min upplevelse. Detta är inte en "traditionell" film utan en förlängning av ett spel.
cocopayanut
2013-03-05
spela sjuan på ps istället
lancell
2013-01-05
Fick höja betyget till en femma, jag gillar helt enkelt Final Fantasy 7 så mycket och denna film är en riktigt okej fortsättning på spelet. Den må vara överdriven och Bahamut stridsscenen var rätt fånig, men denna film är väl något av en ''guilty pleasure'' hos mig. Jag gillar hur Cloud är tvungen att få tillbaks sitt mod att behöva vara en hjälte igen.
Robkiller
2012-01-23
En så otroligt snygg animerad film... perfekt regi och foto, musiken och ljudet är enormt bra... stämningen är grym, handlingen är helt ok, men kräver nog att man har lite hum om universumet innan, men gillar man FFVII och har spelat igenom "FFVII Crisis Core" så blir det här helt underbart. Filmen finns i två versioner, originalet och "Complete edition" som kom senare, vilket är 25 minuter längre, bygger in handlingen från Crisis Core; och hjälper till med att fylla glappen som gjorde att originalet kändes lite väl osammanhängande ibland. Den borde även vara mer sevärd för de som inte har nåt hum om handlingen innan. Efter att ha sett "Complete edition" på blu-ray med bra ljud så är det en helt annan upplevelse än originalet på DVD. Originalet var väldigt bra, den nya versionen är mycket bättre.
Annisen
2011-11-20
Sephiroooooth!!!
ToddDowney
2011-08-19
Spelade spelet när jag var liten, mitt absoluta favrit spel dessutom, så fick jag reda på att det skulle komma en film, jag blev så sjukt exalterad. Resultatet blev bättre än vad jag hade väntat mej, Och jag kan förstå att de som inte spelat spelen inte förstår handlingen. Men på DVD'n finns det en ''overview'' utav spelets handling och händelser, det kan vara bra för att se filmen. Handlingen är helt fantastisk och helt i Final Fantasy anda och action scenerna är så sjukt snyggt gjorda. Helt klart en utav de bästa dator animerade filmerna som kanske någonsin gjorts. En rejält stark fyra.
KamikazeHeart
2011-07-26
Mycket positiv överraskning! Spelet är än idag mitt absoluta favoritspel, och man förvaltar dess arv väl med filmen. Min största anmärkning är att det är synd att den är såpass actiondriven när den faktiskt klarar av att föra handlingen framåt väl, men jag är villig att ha överseende med tanke på hur exalterad jag blir av vissa andra scener. Tror även att jag kommer se spelet i ett helt annat ljus, ska bli spännande att spela om det. Igen.