Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Fiket


Fem unga killar spenderar mestadelen av sin tid att hänga på ett kafé. Det är julen 1959, en av killarna i gänget har kommit hem från college och går till fiket för att träffa kompisarna. De börjar alla fundera på att ta ett steg till i livet och lämna bekvämligheten med fiket bakom sig.


Originaltitel Diner
Regissör Barry Levinson
Manus Barry Levinson
Genre Drama, Komedi, 80-tal
Skådespelare Mickey Rourke, Steve Guttenberg, Daniel Stern, Kevin Bacon, Paul Reiser, Tim Daly, Ellen Barkin, Kathryn Dowling, Michael Tucker, Jessica James
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 737
Filmnummer 7712

Recensioner

Skapad 2004-07-08 av cineasten89
Det är en mycket fin film om vänskap, tro, hopp och kärlek... och vadslagning. Kanske en typisk 80tals film, men samtidigt en fin film med fina skådespelare som idag kanske är mindre ihågkomna m...   Läs mer »

Kommentarer


Tonti
2020-07-28
Grabbig, men mysig. Mest av allt ett tillstånd.
Raimo_1985
2018-07-25
Mycket bra ungdomsfilm med toppen-skådisar. Väntade många år med att se denna film, för att jag helt enkelt inte fick tag i den. Läste om den i 1001 filmer-boken och ville se den på grund av skådisarna. I och med att åren gick fick jag för mig att den var lite töntig, vilket den visade sig inte alls vara. Helt klart värd all väntan!
Lotso
2017-12-05
I sin helhet är Diner en välgjord film. Den lägger mycket krut på sina karaktärer och dialoger. Vilket också är där filmens styrka ligger. Även skådespelarna gör bra ifrån sig. Speciellt Kevin Bacon som var favoriten. Men handlingen får ta ett steg i baksätet och hamnar inte så mycket i fokus. Vilket gör att filmen lider lite grann på grund av det. Jag hade även önskat lite vassare och skarpare dialoger, även ifall det är filmens bästa punkt. Det är en film sevärd att kolla på. Men jag har svårt att se mig själv se om filmen igen. Den är bra, men har fortfarande en bit kvar för att bli bättre.
jonbo
2016-12-21
Bra ensemble.
Jamesa
2016-06-17
Seg och ointressant, trots goda skådisar. Mest tjafs och har inget att berätta.
ItalyErik
2016-01-21
En sorts omtagning på "Sista natten med gänget". Mycket bra! Dialogen gör allt.
Xtro
2015-07-11
Bitvis känns det som att den har åldrats, något som jag sällan anklagar film för. Men, musiknörd som en är så är scenen med grälet om skivorna värd en hel poäng av de tre den får.
Krille80
2014-11-13
Satt hemma hos mina föräldrar och hittade några omärkta VHS. Stoppade in en av dem i spelaren och så dök denna film upp. Den fångade mig direkt, inte genom en fantastiskt handling utan istället genom fantastiska skådepelarprestationer och det är just dem som driver historien framåt med hjälp av en härligt skriven dialog och bra musik. 3+
Ful_fisk
2014-05-19
Duglig, men lite av en besvikelse. Lite för grabbig och inte tillräckligt vass dialog för att bära upp en hel snack-film. Men rätt bra skådisar, stämningsfulla miljöer och sådant. Hygglig. Svag trea.
AlbinWesley
2013-10-11
Den ligger ju hyfsat nära många andra filmer man gillar, men når inte riktigt upp till Sista natten med gänget, St Elmo's Fire, Metropolitan eller John Hughes. Även om den rör sig i de områdena. Väldigt trevlig film dock med många riktigt bra scener.
Visa äldre kommentarer »