Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.2
av 5

Fight Club


Vår berättare lever ett vanligt liv och hatar det. En dag träffar han Tyler Durden som anser att det bara är genom smärtan och kampen som en man kan känna att han lever. Tillsammans startar de en hemlig klubb där unga män får utlopp för sina frustrationer genom slagsmål.


Originaltitel Fight Club
Regissör David Fincher
Manus Jim Uhls
Genre Drama, Thriller, 90-tal
Skådespelare Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Jared Leto, Zach Grenier, Richmond Arquette, David Andrews, Tim DeZarn, Ezra Buzzington, Thom Gossom Jr, Peter Iacangelo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 42588
Filmnummer 76

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av connya
Av någon anledning tänkte jag se den samtidigt bioauktuella tarzan istället för figt club eftersom jag tyckte att affischen såg så tråkig ut. Att regissören David Fincher gjort Seven och The G...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av
“The things you own ends up owning you” Detta citat är sagt av Tyler Durden, spelad av Brad Pitt i filmen “Fight Club”. Den meningen skulle passa bra in när man beskriver vad denna film spelar ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Tastyburger
Fight club är en skrämmande, omskakande och faktiskt stundtals komisk thriller av David Fincher. Filmens huvudperson lider av kronisk sömnlöshet, han plågas av sitt meningslösa liv och fyller si...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av fejs
Fight Club är en film som får dig att tänka till. Hur lever du ditt liv egentligen? Filmen handlar om en ung man , Jack (Edward Norton), som har ett trist kontorsjobb. Hans liv är så tråkigt at...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Ola_Schubert
Det är välkänt att Fight Club är en bra och omskakande film, så: Varför bidrar jag med ytterligare en recension när det redan finns sex stycken? Och: Varför bryr jag mig överhuvudtaget om att...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av alexandero
För att gå rakt på sak: Fight Club är ett mästerverk som på ett genialiskt och mycket välgenomtänkt sätt ransakar hela vår livsstil. Det är en film som skrämmer oss med vad som kan hända ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av souldepression
Det här är en film som är lite bättre än \"superbra\". Det är en tanke bakom, och det märks i filmen och höjer den. Filmen kritiserar/varnar för vårt sätt att leva ett sorts ekorrhjulsliv...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av soderbaum
Fight Club är troligen en av 90-talets mest kontroversiella och omtalade filmer, jämförbar med klassiker som Rebell i bojor och Mandomsprovet. Det ligger en mycket mörk, satirisk humor över handl...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2022-10-06
Omtitt efter ganska exakt 20 år. Det är i det stora en ganska jobbig film att se på och underhållningsvärdet är lågt. Mest våld och knasigheter i ordentligt destruktiv miljö. Detta försöker man sedan krydda med någon finessrik plot och twist om ett högre ändamål men vid det laget är jag redan så trött och less att det kvittar. Betyget blir en 2;a denna gång.
andmoreagain
2022-10-01
Kommer ärligt talat inte ihåg när jag såg denna första gången men borde ha ha varit kring dess samtid, tyckte då att den var lite för ”modern och hetsig”, såhär långt efteråt kan jag bara hålla med mitt gamla jag men en snäll trea kan den väl få…även om jag reviderat Brad Pitt efter Once Upon a Time In Hollywood så tycker jag ändå att 90-tals Pitt är ganska jobbig.
fattare
2022-07-16
Underbar film som egentligen är en kärlekshistoria.
Dream
2022-01-22
Glömde den typ nästan lika snabbt efteråt att jag sätt den. Försöker vara super hipp, men är mest ett sömnpiller. Förutom Meatloaf och slutet som är okej.
vonadel
2021-07-09
Bör ju nästan har sett denna när det begav sig, men är inte helt säker. Såg den iaf nu "igen", och vet inte, är inte lika så impad som de flesta andra. En film man "ska" tycka väldigt mycket om. Kanske att tiden rusat ifrån den lite trots allt. Men, en helt ok film ändå. Helst mot slutet. 6/10
MovieNerd
2020-06-14
En av den moderna filmens stora vattendelare, personligen kan jag inte uttrycka någon annan känsla än fascination. Fantastisk!
djonipony
2020-01-19
Höjer fr 1a till en svag 3a efter omtitt
dudson
2019-03-16
Verkligen en Fincher film då allt verkligen ställs på sin spets" Skum story då allt verkligen smälter in i varandra & extremt snygga mörka skugg färger som Finch är känd för. Det man kommer ihåg med filmen är det nedgågna skabbiga huset samt Brads gökande. Sen är såklart slutet en given förebådelse vad som skulle hända 9/11 då man ser 2 skyskrapor falla samman. Och såklart det är ingen random slump"
Paramis
2018-11-30
Wow ! Vilket flum, enda behållningen var Meatloaf. Den var säkert supercool när den kom, nu är det mest töntigt. Se den fantastiska "The Game" istället.
Qhorinhalfhand
2018-09-19
En genialisk och extremt genomtänkt film. Den känns väldigt lång andra gången man ser den och det är nästan intressantare att spekulera i filmens budskap än att faktiskt kolla på filmen, men det höjer bara betyget på filmen ännu högre. Solklar femma.
Visa äldre kommentarer »