Fever Pitch - en i laget
En man, en kvinna och ett fotbollslag. Paul är lärare och passionerad Arsenalfan. Hela hans liv är uppbyggt kring fotboll. Så kommer en ny lärarinna, Sarah, till skolan. Hon är charmerande, och Paul dras ohjälpligt till henne, men fotboll är hon inte särskilt intresserad av...

Originaltitel | Fever Pitch |
Regissör | David Evans |
Manus | Nick Hornby (I) |
Genre | Komedi, Romantik, 90-tal |
Skådespelare | Colin Firth, Ruth Gemmell, Mark Strong, Neil Pearson, Lorraine Ashbourne, Holly Aird, Stephen Rea, Emily Conway, Richard Claxton, Bea Guard, Ken Stott |
Firth är mycket rolig och naturlig som fotbollssupporter och det är kul att kunna följa den riktiga Arsenal-säsongen 1988-89. Filmen är egentligen lite av en bagatell, men ändå charmig nog att nå ett klart godkänt betyg.
Osannolikt par och händelsekedja men helt okej ändå.
Nä, jag vet inte. Ganska tafflig och tråkig. Finns ingen att riktigt bry sig om och inget leder till något.
Ja det får bli en liten trea. En ung Colin Firth är svårt att motstå, (även om en äldre är ännu svårare att motstå), en rätt oskyldig fotbolls och romantisk komedi som kanske inte ställer så stora krav på tittaren. Är ingen fotbollsfan direkt, men tycker att det inte störde utan var rätt intressant att se hur det kan skapa gemenskap, men också störa kärleken. En gemytlig stund hade jag i alla fall, vad mycket mer kan man begära.
Fever Pitch gör ett ganska bra jobb med att sätta fotbollsintresse kontra livet. Jag blir i alla fall både undererhållen och engagerad, även om det hela är ganska konventionellt berättat. Stark trea.
En rolig och bra romantisk komedi. Colin Firth är alltid övertygande och hans inre kamp mellan kärleken till en kvinna och till ett fotbollslag porträtteras här på ett suveränt sätt. Personligen tycker jag att filmen är bättre än boken av Nick Hornby men tilläggas bör kanske att ett visst fotbollsintresse gör denna filmen mer njutbar. 3+
bra filmatisering 3-
Svag trea, inte så engagerande.
En film som är väldigt mycket som en film, fast film som är som film kan ju vara rätt bra ibland.