Feast of Love

Som en modern version av En midsommarnattsdröm berättas det om den lokale läraren, Harry Stevenson, som ser kärlek ställa till med besvär bland stadens invånare ? där alla deras historier binds ihop till en romantisk fabel.
Originaltitel | Feast of Love |
Alternativ titel | A Cup of Love |
Regissör | Robert Benton |
Manus | Allison Burnett |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal |
Skådespelare | Morgan Freeman, Greg Kinnear, Radha Mitchell, Billy Burke, Selma Blair, Toby Hemingway, Alexa Davalos, Stana Katic, Erika Marozsán, Jane Alexander, Fred Ward, Margo Martindale, Missi Pyle, Shannon Lucio |
Nja, Morgan Freeman är king som vanligt, men det räcker inte för att filmen ska imponera på mig. För seg för min del...
De första 10 minuterna ser lovande ut. Men det stagnerar. Historien som det hela bygger på har inte kvalitet nog för att bli en riktigt bra film. Kärlek kryddat med ungefär liks stora delar glädje och sorg är huvudtemat. Sevärd, men inte mer än så.
Sådär
Definitivt en av de bättre filmerna som gjordes under 00-talet. Snudd på mästerverk faktiskt. Morgan Freeman, Greg Kinnear och Selma Blair gör väldigt bra ifrån sig. Svag 5:a.
Några sammanvägda kärlekshistorier, både lycka och tragedi. Gillar Kinnear och Freeman, de höjer upplevelsen till en trea.
Folk som klåpar runt med känslolivet. Kalla onda kvinnor och mjuka eländiga små män...och så Freeman. Äh, helt ok.
Näe
något för såpaälskaren
Banalt och övertydligt, ingen drömkombination direkt. Det är en sån där film där varenda replik ska vara en skitnödig livsvisdom och där saker bara händer utan nån som helst uppbyggnad. Folk blir kära till höger och vänster, vissa förhållanden håller och andra inte, men eftersom alla relationer är så ytligt skildrade så känns det som att man skiter i vilket. Karaktärerna är dessutom papperstunna, och flera utav dem är ganska avskyvärda, att skådespeleriet överlag är väldigt oinspirerat hjälper inte heller. Det här kan bara placeras i brunträsket
Inte ens Morgan Freemans insats kunde få det här att fungera särskilt bra. Han gick omkring och var lite småfilosofisk och inget fel med det. Det som var tröttande var att den ena kärleksaffären efter den andra las till utan att man riktigt hann förstå hur det gick till, och egentligen inte brydde sig så mycket heller.Förvisso gjorde man ingen ansats av att ha så stora mål med filmen, en småtrevlig film om kärlek och det målet infriade man.
Den här får en stark tvåa. Underhållningsmässigt kanske den är värd en trea men det är lite halvt meningslös utan en ''vettig'' handling. Dock innehåller den bitar av både feel-good och även en del halvsorgliga inslag.