Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Fausto 5.0


Dr. Fausto är expert på terminala sjukdomar. På en konferens möter han en man som varit hans patient åtta år tidigare och som borde ha dött för länge sedan. Mötet utlöser en serie märkliga händelser som Dr Fausto inte har någon kontroll över.


Originaltitel Fausto 5.0
Regissör Álex Olle, Isidro Ortiz, Carlos Padrisa
Manus Fernando León de Aranoa
Genre Skräck, 2000-tal
Skådespelare Najwa Nimri, Miguel Ángel Solá, Eduard Fernández, Juan Fernández (II), Raquel González, Irene Montalà, Carmen Contreras
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 65
Filmnummer 4428

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


karlmats
2008-10-21
Jag är lite snäll för andra gången ikväll och låter den här komma undan med en 3a också. Den klassiska Faustberättelsen får sig här en rejäl modifiering och storyn är ganska tunn och luddig men visst finns symboliken från orginalhistorian kvar om än i någorlunda perverterad form. Visuellt sett är den jävligt bra och det är också här den plockar pluspoängen. Överlag känns den konstant ganska småintressant och det spanska språket får en att hålla sig vaken vilket också är ett plus antar jag. Det är kul att följa den gode doktorns resa längre och längre in och ner i det mänskliga psyket kantat med både blod och nakna kvinnokroppar, ingredienser som bäddar för en smaskig maträtt, för att till slut komma till den, för oss Apelgrenfantaster, ganska självklara slutsatsen att "själv är bäste dräng".
idd
2008-10-04
remake på klassiska fauststoryn med den där coola hollywood-90-tals-känslan som inte e så cool egentligen.. helt ok med en del obehag å ett hyffsat driv, men i slutändan blir det ändå ganska platt å intetsägande..
Kriffot
2008-10-04
Obehagliga karaktärer och miljöer är de enda plussen i denna förvirrande och intetsägande film. Poänglöst med en del nightwatch liknande specialeffekter (dvs inte så tufft som de vill och med smaklös 90-tals känsla).
rebelscum
2006-04-04
var får man tag på denna?
Bomkia
2005-11-10
Stark stämning i filmen.
Sarlac
2005-02-18
INtressant och erotiskt laddad film. Mycket intressanta miljöer och musiken var top notch. Greppade inte hela handlingen dock så en stark fyra får det bli tills jag grubblat klart.
bjmo
2004-09-05
dålig, sjuk och inget skräck...Värdelös helt enkelt!
carlmod
2003-10-03
Och den blir ju inte direkt mycket sämre av att se om den ....
carlmod
2002-03-06
Detta är nog den mest betagande filmen jag sett på mycket länge. Den undersköna dekadenta 'darg future'-miljön, de absurda statisterna, hårdrocks(?)soundtracket som omärkligt överröstar allt surr från projektorn. Men det viktigaste är nog ändå känslan av hjälplöshet. Den påtvingande räddaren i näden som du inte vet om han är djävulen eller gud fader.
pelikan
2002-03-04
Det är en märklig film vars stämning mest påminner om en operas. Man ser den inte, man upplever den.
Visa äldre kommentarer »