Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Faust


En man säljer sin själ till djävulen i utbyte mot kunskap.


Originaltitel Faust
Regissör Aleksandr Sokurov
Manus Aleksandr Sokurov, Marina Koreneva, Jurij Arabov
Genre Fantasy, Drama, 2010-tal
Skådespelare Johannes Zeiler, Anton Adasinsky, Isolda Dychauk, Georg Friedrich, Hanna Schygulla, Antje Lewald, Florian Brückner, Maxim Mehmet, Lars Rudolph
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 192
Filmnummer 92882

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rift
2019-01-05
Filmen har inget med Goethes Faust att göra. Den som tror det har varken sett eller läst Goethes pjäs. Att kalla filmen för Faust är falsk marknadsföring, vilket kan ha bidragit till min negativa upplevelse. Om jag inte jämfört med Goethes Faust hade jag kanske upplevt filmen mer positivt. På det hela taget tyckte jag filmen var motbjudande och jag var inte på humör för allt detta äckel.
goeran
2017-10-02
Aleksandr Sokurovs version av Faust från 2011 känns rätt överskattad och hör näppeligen till hans främsta filmer. Vill man uppleva en filmregissör som tar sig an Goethes drama med bravur då skall man se F W Murnaus mästerverk från 1926 med Emil Jannings och Gösta Ekman den äldre i huvudrollerna.
martineden
2017-07-13
[rek. 3] Imponerande filmatisering av Faust av Sukorov! Fotot, scenografin och kostymerna är verkligen lysande! Vilken stämning! Vilken atmosfär! Adasinsky som Mefistofeles är en fröjd. Gillar dialogen och den nästan klaustrofobiska känslan. Mycket bra film! 4.
apmannen
2017-01-26
Cinemateket-visningen inkluderade en avhysning av snubbe i publiken vilket verkligen bidrog den rätta stämningen!
Snah
2015-12-22
Vad ska jag säga? Den är speciell, verkligen, men den bygger enbart på Goethes Faust. Flera saker som i Goethes original förklarar är här lösa trådar eller lämnas helt därhän. Trådarna blir så lösa och oförståeliga att det är svårt att se filmen som ett fristående verk. Kändes som om översättningen (engelska) inte gjorde den rätta heller, och mina 6 år av skoltyska det förra millenniet räckte inte till för att kunna tillgodogöra mig dialogen. Faust är ett intressant verk. Får lägga till att plöja fler tolkningar i Filmer att se när jag sett allt annat jag ska se-listan. :)
Tharashar
2014-10-05
Höjd från trea till stark fyra efter omtitt. Sokurov är till andemeningen trogen originaltextens innebörd, men gör sin egen filmiska tolkning av verket. Och som han gör det.
Suverän
2014-04-11
Galningar! Det här var ju en strålande uppvisning av dialog, skådespel och stämning!
SantaClaus
2014-01-04
Var tvungen att stänga av efter en kvart. Kan man endast tolka Faust på nytt genom att vulgarisera berättelsen? Pretentiöst effektsökeri.
Laasse
2013-11-10
En besvikelse. Troligtvis bör man åtminstone ha läst Goethes förlaga för att få ut någon behållning.
Engravadlax
2013-08-01
Slätstruken nonsenssurrealism.
Visa äldre kommentarer »