Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Fatherland


I en värld där Hitler vann andra världskriget och nazisternas krigsförbrytelser ännu är okända. Ett mord sker. Vem? Varför? Högre ort verkar vilja dölja sanningen bakom mordet.


Originaltitel Fatherland
Regissör Christopher Menaul
Manus Stanley Weiser, Ron Hutchinson
Genre Drama, Romantik, Thriller, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Rutger Hauer, Miranda Richardson, Michael Kitchen, Peter Vaughan, Jean Marsh, Rupert Penry-Jones
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 544
Filmnummer 5750

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BjörnBandhund
2022-03-15
Boken är skitbra! Men det här var en blaskig historia. Hela den fantastiska skildringen av ett tyskdominerat Europa har planat ut i en mycket ointressant TV-deckare. Väldigt mycket irriterande förenklingar har gjorts, och inte blir det bättre av att den information som formulerades så smidigt i boken här mest förmedlas av övertydliga dialoger. Med allt detta sagt är det inte en helt oäven filmatisering; Vyerna över Hitlers Berlin är välgjorda, och Hauer och Richardson är bra i huvudrollerna. Men den taffliga regin gör att jag ändå inte kan sätta högre än en tvåa.
StaffanE71
2017-12-25
Idén är fascinerande, men kanske kunde ha gjorts aningens bättre. Gör en remake! Boken är bra. Ingen dålig film, dock. Stabil 3'a.
Sven_E
2013-04-26
Blev väldigt sugen på att läsa boken efter att ha sett denna. Gillar hela "alternativ historia"-delen, men filmen utnyttjar inte konceptet tillräckligt väl och fokuserar mer på mord-mysteriet.
Fläskkäft
2011-10-03
Riktigt spännande tanke, hur hade det sett ut om Hitler vunnit kriget. Men att göra film av det var inte så speciellt spännande. Billig tv-film med en Rutger Hauer som sköter sig. Vill inte avslöja för mycket men det är en viss hemlighet som bara måste komma fram vilket den gör utan någon speciell spänning.

2011-10-02
Ok, men boken är ju som oftast mycket bättre än så här. Tycker ändå Rutger är bra, och idén är strålande.
Noseman2005
2011-09-14
Herregud, så dåligt utfört! Gissar att romanförlagan är betydligt mer djuplodande och inte bråkdelen så pekoral som detta dravel. Antinazistisk propaganda är likväl propaganda, och det betackar jag mig för. Den kändes dessutom tio år äldre än den var.
Armfelt
2010-11-12
Bra film, intressant fantasi, ovanlig .Jag ger en 4:a
amam
2010-05-15
Kul koncept, diggar Rutger Hauer. Svagt utförande men det är fortfarande kul nog för en trea.
Djason
2010-03-29
Tankeväckande men filmen känns väldigt gammal. Skulle ha varit kul med en nyinspelning och lite mer fräscha idéer. Rutger Hauer är som vanligt sevärd men slutet är ju sådär lockande tyvärr.
Podpolkovnik
2010-01-31
Helt okej, kunde ha varit bättre slut och slutpoäng. En stark 3:a.
Visa äldre kommentarer »