2.5
2.5
Fatal Frames
Alex Ritt är i Italien för att arbeta med popsensationen Stefania Stellas nya musikvideo. Han blir involverad i rad mystiska mord där gärningsmannen videofilmar sina offer. Alex blir misstänkt av polisen och måste rentvå sig genom att få tag i mördaren.

Originaltitel | Fatal Frames |
Alternativ titel | Fotogrammi mortali |
Regissör | Al Festa |
Manus | Al Festa, Alessandro Monese, Mary Rinaldi |
Genre | Skräck, 90-tal |
Skådespelare | Stefania Stella, Rick Gianasi, David Warbeck, Ugo Pagliai, Rossano Brazzi, Donald Pleasence, Alida Valli, Linnea Quigley, Angus Scrimm, Nina Soldano, Veronica Logan, Cinzia Scalzi, Giovanna Nodari |
Absurdistisk konst och helt unik. Det estetiska 90-tals uttrycket är så överväldigande så att jag satt trollbunden.
Dock var jag tvungen att ta pauser. Det var lite som att se en konstfilm. Kunde inte hantera mer än typ 20 minuter i taget.
Jag har inte sett särskilt många filmer som misslyckas så fatalt som denna med att försöka vara något den inte är. Suggestiv skräck, oförutsägbar giallo, och erotiskt laddad thriller och allt detta med konstnärliga ambitioner. Men det blev bara klen hushållsost av allt - en hushållsost som aldrig vill ta slut. Kan säkert falla vissa i smaken, men funkade inte för mig. (4+/15)
Hyffsad.
Helt klart sevärd.