Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Fast and Furious 5


Sedan Brian och Mia Toretto fritog Dom från häktet har de korsat många gränser för att kunna undvika myndigheterna. I Rio de Janeiro har de slutligen hamnat i en återvändsgränd och måste göra en sista stöt för att kunna vinna sin frihet. Medan de samlar ihop sitt gäng av toppförare vet de fortfarande att det enda sättet för dem att verkligen slippa undan är att konfrontera den korrupte affärsman som vill se dem döda. Men han är inte ensam om att vilja få tag på dem. Den hårdkokte FBI-agenten Luke Hobbs missar aldrig ett mål. När han får i uppdrag att sätta stopp för Dom och Brian sätter han ihop en insatsstyrka av elitpoliser och går till frontalangrepp. Men under sin jakt över hela Brasilien inser Hobbs snart att det är omöjligt att skilja de onda från de goda. Nu måste han lita till sina instinkter för att fånga sitt byte, innan någon annan hinner ikapp dem.


Originaltitel Fast Five
Alternativ titel Fast & Furious 5 - Rio Heist
Regissör Justin Lin
Manus Chris Morgan
Genre Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Dwayne Johnson, Ludacris, Elsa Pataky, Matt Schulze, Sung Kang, Gal Gadot, Joaquim de Almeida, Michael Irby, Tego Calderon, Don Omar, Alimi Ballard, Jeirmarie Osorio, Luis Da Silva Jr, Geoff Meed
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3270
Filmnummer 86186

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


stgurgel
2019-02-13
Lite smartare heist (allt är relativt) och intressantare vändningar gör att den här dumma actionfilmen fungerar bättre än föregångarna. Men jag har svårt att förstå vad underhållningsvärdet i alla machogrymtande testosteronknuffande pissing contests är tänkt att vara? Visst, macho och testosteron gav oss bra åttitalsrullar och är ju en användbar ingrediens för röj fortfarande. Men det innebär ju inte att hålla på och brösta upp sig mot varandra så här, och hela tiden? Är det underhållande för nån? Men ok, filmen är just precis bättre än dålig faktiskt Pluspoäng för att trots ofta totalt ignorerad fysisk rim och reson framstår ändå saker som ska vara tunga som tunga
Ghostface
2017-04-13
Serien blir bättre och bättre och kan i och med denna och Justin Lin som regissör tävla med andra filmer i genren. "Klippans" medverkan höjer verkligen stämningen och gör det till lite av en "clash of the titans".
TURGUT
2017-01-07
God underhållning, man får ta den för vad det är, stark 3:a men svårt att ge den 4:a dock.
ilkka
2016-04-04
Men så tråkig!
Supernaut
2016-01-19
Vassare än föregångaren. Utnyttjar skådisarnas charm och kemi till max.
Bomkia
2016-01-07
Manuset är relativt dumt, men underhållande action- och stuntsekvenser höjer filmen. Klart värd en titt. 3+
Björkman
2015-06-10
Kändes lite lång och något ojämn stundtals, men på det hela taget är filmen ett uppsving gentemot de andra som kommit efter första filmen. Roligast är givetvis det stora återförenande som sker med en massa välkända karaktärer från tidigare i serien. Stabil trea.
Fläskkäft
2015-04-20
Lovade att jag var klar med denna serien efter del 4 men nu är del 7 i ropet och drar in miljarder med pengar och jag vill faktiskt se hur filmskaparna hanterade Paul Walkers död. Här bjuds vi på tröttsam, fullständigt orealistisk action (även om actionsekvenserna är rätt snyggt fångade på film) varvat med uttjatade, tråkiga oneliners. Hela konceptet känns väldigt tröttsamt och vi har liksom sett det åtskilliga gånger förut. Värst är fortfarande den usle Vin Diesel med sin fåniga "rost/raspiga" röst, och varje gång han yttrar ett ord är det som om han pratar med rövhålet där han liksom pressar fram orden mycket ansträngt genom tarmarna. Dwayne Johnson och Vin tycks tävla om vem som är uslast, fan vet vem som är värst. Nära en etta i betyg!
Argo_L
2015-04-09
Ima_Tree Men ändå såg du hela filmen idag på 5:an :)
Ima_Tree
2015-04-09
Helt hysteriskt, stereotypt, vitt och sexistiskt med snubbar som ser ut som He Man-gubbar som pangar sönder hela världen. Nu gillar jag trots allt Vin Diesel som trots sitt bitiga yttre inte ser helt sönderavlad ut och samtidigt har ett mycket vänligt ansikte. Ser honom dock hellre i de där sci fi-rullarna. För det är ju trots allt temat i de här filmerna som tilltalar mig minst. Bilar, muskler och tuttar? Jag ser framför mig hur nån finnig fjortonåring får multipla orgasmer bara av att se en bikinimodell strutta runt framför en färgglad sportbil, båda som han precis runkade till i senaste Slitz. And that's not me.
Visa äldre kommentarer »