Farliga sinnen

LouAnne Johnson följer sin dröm och tar ett jobb som lärare. Hon hamnar i en stökig klass med elever som lever ett hårt liv. Bestämd att vinna deras förtroende, för att försöka påverka dem till en förändring i deras liv, driver hon dem och sig själv till det yttersta.

Originaltitel Dangerous Minds
Regissör John N Smith
Manus Ronald Bass
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Michelle Pfeiffer, George Dzundza, Courtney B Vance, Robin Bartlett, Beatrice Winde, John Neville, Lorraine Toussaint, Renoly Santiago, Wade Dominguez, Bruklin Harris, Marcello Thedford, Roberto Alvarez, Richard Grant, Marisela Gonzales

Skapad 2019-12-21 av Rollywood
Härligt 90-talsdrama med Michelle Pfeiffer i huvudrollen som den före detta marinsoldaten Louanne Johnson som bestämmer sig för att hon vill byta karriär och bli lärare i high school. Hon blir t...   Läs mer »

Sangraal
2021-02-27
Horribel på många sätt. Se "Stand and Deliver" från 1988 istället, som "Dangerous Minds" mer eller mindre är en usel rip-off på, den är många resor bättre.
2019-02-25
Ja inte är den speciellt bra, men av nostalgiska skäl var det ändå kul med en omtitt. Man vet åtm precis vad man får.
2018-03-08
Var länge sedan jag såg den, men den är bra!
Ful_fisk
2017-06-05
Fin film från tiden när hood-filmen var som störst som belyser problematiken i skolsystemet i USAs fattigaste områden. Michelle Pfieffer är kanon i huvudrollen, men även klassen är en färgstark och minnesvärd skara. Såsom många "viktigt ämne"-filmer följs grundmallen lite väl hårt, men fyran är ändå inte långt borta. Väl värd att se. Eller som för min del, se om.
2016-09-24
En av 90-talets bästa filmer!

2016-03-05
Denne er den perfekte motivasjonsfilmen for alle selvoppofrende lærere. +4.
Tatty
2016-02-06
Jätte bra film med Michelle Pfeiffer. Riktigt stark, bra och spännande. Dock lite sorgligt och orättvist på slutet.
NoWireHangers
2016-02-05
Följer den typiska mallen/klichén för filmer om lärare som lyckas inspirera omotiverade och våldsbenägna ungdomar som alla andra vuxna ser som hopplösa fall. Det funkar bra för stunden även om slutet känns lite hastigt hophafsat. Liknande story har gjorts bättre i filmer som Freedom Writers.
Barneyk
2015-08-03
Väl platt och tillrättalagd med för enkla och raka konflikter. Men den har sina fina stunder och överlag ett bra budskap i grunden samtidigt som den är ganska underhållande. Mycket stark tvåa. Med beröm godkänt.
LacombeLucien
2015-04-26