Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Fargo


Jerry Lundegaard är en bilförsäljare från Minnesota med ett enda stort problem. Trots ett lyckligt familjeliv är han en desperat man. Han behöver pengar - massor av pengar. Jerry har satt sig i stor skuld att han inte ser någon annan utväg än att leja småförbrytarna Carl Showlater och Gaer Grimsrud för att kidnappa sin egen fru och pressa sin rika svärfar på pengarna. Det verkar vara en simpel affär men detta är innan polischefen Marge Gunderson från byn Brainerd sätts på fallet. Hon vaggar från spår till spår och närmar sig sakta men säkert den desperata Jerry, som i sin tur har mycket stora problem att hålla både sin svärfar och de båda kidnapparna i schack.


Originaltitel Fargo
Regissör Joel Coen
Manus Ethan Coen, Joel Coen
Genre Drama, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Frances McDormand, William H Macy, Steve Buscemi, Peter Stormare, Harve Presnell, Kristin Rudrüd, Tony Denman, Larry Brandenburg, Steve Reevis, John Carroll Lynch, Steve Park, James Gaulke, Michelle Hutchison, Larissa Kokernot, Melissa Peterman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 41909
Filmnummer 49

Recensioner

Skapad 2019-12-18 av TheRest
”This is a true story” börjar filmen med. Sen får man se när Carl Showlater (Steve Buscemi) och Gaer Grimsrud (Peter Stormare), som är två brottslingar, sitta på en pub där de fått ett udda ...   Läs mer »

Kommentarer


Commandante
2021-05-02
Så sjukt bra film!
Rai
2018-12-13
Jag gillar filmen. Den var spännande och riktigt bra när på en 5:a i betyg...
Bumbi78
2018-09-05
Valde att se den som en extremt svart komedi, och det är så jag tror den funkar bäst. Mycket bra oavsett med alla sorgliga karaktärer.
Ghostface
2018-08-10
Detta är förlorarnas film och Tarantino-light när det gäller våld och karaktärer men det är inget negativt här.
Nalleman
2018-01-10
Ljuvlig!
StaffanE71
2017-12-25
En tragikomisk fullträff från bröderna Coen. Det som genomgående lyfter filmen är de störtsköna karaktärerna. Rekommenderas varmt. Klar 5'a.
djonipony
2022-12-22
2022-12-21: ytterligare fem år har passerat och höjer nu till 3.5. Gillsr den. Isiga miljön, låga tempot men ändå konstant storyutveckling. Vill nu verkligen se om seriens första säsong. 2017-07-22: Svag 3, hygglig. Höjer ettan från november 2003.
supermancover
2017-05-18
Blev extremt besviken tyvärr. Jag har fyra vänner på filmtipset och tre av dem hade satt femma på denna. Inte alls ens i närheten. Stark tvåa, men alltså. Nej.
RustyFilm
2021-11-20
Filmen inleds med en ”This is a true story” deklaration. Jag gillar vanligtvis den typen av film, så jag var nöjd. Men allt eftersom handlingen fortskrider inser jag det orimliga i påståendet. Varför denna bluff. Förstår inte. För det är väl en bluff, eller hur? Thrillerdramat som utspelas har en mycket grov och våldsam kriminalitet i botten. Men det hela berättas med värme och mycket humor. Det blir sällan bra att blanda genrer så hårt, men bröderna Coen lyckas till 100 %. Den innovativa användningen av flismaskinen, manus, regi och det vind och snöpinade Minnesota som spelplan. Allt detta är mycket lyckat. Heder till bröderna. Även foto och skådespeleri är strålande.
Stygga-Vargen
2016-09-24
I skrivande stund är detta det enda bra bröderna Coen lyckats åstadkomma.
Visa äldre kommentarer »