2.5

Farewell, My Queen

Filmen fokuserar på relationen mellan drottningen Marie Antoinette och en av hennes högläsare under de sista dagarna av den franska revolutionen.

Originaltitel Les adieux à la reine
Regissör Benoît Jacquot
Manus Benoît Jacquot, Gilles Taurand
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Virginie Ledoyen, Xavier Beauvois, Jacques Nolot, Dominique Reymond, Lolita Chammah, Noémie Lvovsky, Michel Robin, Jacques Herlin, Julie-Marie Parmentier, Aladin Reibel, Vladimir Consigny, Hervé Pierre, Anne Benoît, Lea Seydoux, Diane Kruger

Le_Flow
2013-12-25
Vacuum-förpackat kostymdrama som aldrig lyckas bryta sin egen självupptagenhet och överhuvudtaget (på något sätt) beröra.
JimCarrey
2013-01-26
Bra kostymdrama, trovärdig dialog, bra rolltolkningar, snygg.
cameo
2012-11-28
Står och pendlar mellan ett lägre och ett högre betyg (3 eller 4), men jag gillade ändå filmupplevelsen och tyckte det var vackert sammansatt så en svag fyra förtjänar den ändå.

2012-11-20
Såg den förvisso med värdelösa undertexter, men jag tyckte mest att det kändes segt och ganska ointressant.
Lurtz
2012-11-17
Perspektivet var en spännande idé som ledde till en ganska seg och ospännande film.
iBoy
2012-11-17
Det som skiljer den här filmen från andra filmer från samma period är perspektivet. Att den ses ur högläsarens ögon. Detta drag blir dock filmens största svaghet, man distanseras från alla intressanta händelser och det blir väldigt oengagerade. Bra skådespeleri och makalösa kostymer (som det ska vara i genren) räcker inte för att få detta kostymepos att sticka ut från mängden.
Zipper
2012-11-15
Kul att för en gångs skull få följa skeendena bakom kulisserna vid hovet under revolutionen. Svag fyra.