3.4
3.4
Fantomen på Stora operan
Count de Chagnie har just upptäckt Christines sångtalang på en marknad och skickat henne till sin vän Carriere, direktören för den stora operan i Paris. När Christine anländer har Carriere dock precis blivit avskedad. Hans arrogante efterträdare vägrar låta en kvinna av låg börd sjunga på hans opera men anställer Christine som påklädare för hans fru, Carlotta, som får platsen som första solist. Han kämpar också mot fantomen som bor i katakomberna under operan och som beviljades privilegier av Carriere. Fantomen kan dock försvara sig själv och hjälper samtidigt Christine med hennes karriär.

Originaltitel | The Phantom of the Opera |
Regissör | Tony Richardson |
Manus | Arthur L Kopit |
Genre | Drama, Romantik, Thriller, Musikal, Mysterium, Mini-serie, 90-tal |
Skådespelare | Charles Dance, Teri Polo, Burt Lancaster, Jean-Pierre Cassel, Jean Rougerie, Ian Richardson, Andréa Ferréol, Adam Storke, Marie-Thérèse Orain |
Har sett den så många gånger att jag tappat räkningen. Har varit fascinerad av legenden om fantomen på operan sen jag var barn och har kastat mig över alla filmatiseringar. Den här är utan tvekan bäst och Charles Dance är helt fantastisk! Alla skådisar gör i själva verket en grym insats, kostymerna och fotot är underbara liksom musiken. Hade det funnits en sexa så hade den fått det!
Den är bäst, även utan Charles Dance... Vilket gör den till min nummer Ett! Så ärlig och smärtsam...
filmen går att köpa på discshop. se. import.
endast med engelskt tal
Charles Dance är grym. Nästan lika bra som i Alien3.
Då film i likhet med musik sägs gå genom ens hjärta, måste jag ge den en 5:a. Näsdukar rekomenderas.
Jätte bra. Rätt känsla
Mara Jade: Våga inte klaga på Gerard Butler i min närhet. Han är perfekt som Fantomen och sjunger dessutom med en känsla som alla andra Fantomar (xP) har saknat.
Haha, oj, jag recenserade fel film ^_^
Jag hade förväntat mig mer av denna klassiska musikal. Onekligen hade jag säkert uppskattat den mer ifall jag tyckt om opera, vilket jag inte gör, men sångerna var inte så värst bra egentligen (förutom titelmotivet då). Budskapet höjer denna film till en 3:a, då det faktiskt blir lite spännande i slutet, men annars är den ganska tråkig.
den var helt otrolig!